Няколко полицаи бяха ранени днес в серия от нападения срещу

...
Няколко полицаи бяха ранени днес в серия от нападения срещу
Коментари Харесай

Серия от атаки срещу полицаи в Чечня

Няколко служители на реда бяха ранени през днешния ден в серия от набези против три обекта на силите на реда в съветската република Чечня, отговорност за които пое „ Ислямска страна “, съобщи организация Фран прес.

Извършителите са обезвредени, заяви чеченският водач Рамзан Кадиров.

Влиятелният съветски Следствен комитет разгласи, че проверява нападенията, измежду които е и несполучлив гибелен бомбен атентат.

При първата офанзива в понеделник сутринта двама нападатели влезнали в полицейското ръководство в град Шали и ранили двама служители на реда с ножове, след което били убити.

В село Мескер-Юрт, северно от Шали, мъж с раница опитал да извърши гибелен бомбен атентат край полицейски пост, само че „ полицейски чиновници и цивилни не са потърпевши от детонацията “, показва Следственият комитет.

Третата офанзива била осъществена в покрайнините са чеченската столица Грозни, където мъж се опитал да премаже пътен служител на реда ц колата му и бил обезвреден след гонене от двама чиновници на реда.

Отговорност за офанзивите пое „ Ислямска страна “ в известие в пропагандната си организация Амак.

Кадиров, който през днешния ден е на аудиенция в Саудитска Арабия, написа в Инстаграм, че причина за нападенията е екстремистката агитация, която „ обърква младите мъже “. Според него офанзивите целели да помрачат започващия на следващия ден мюсюлмански празник Курбан байрам.

Той уточни, че мъжът, който опитал да се взриви е ранен и е в болница.
Русия надделя сепаратистите в Чечня в две брутални войни през 90-те години на XX век и по-късно уточни за водач на мюсюлманската република Кадиров - някогашен сепаратист, който в този момент е предан към Кремъл и ръководи с стоманен пестник, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР