Няколко пилоти на пътнически самолети са подали информация за поредица

...
Няколко пилоти на пътнически самолети са подали информация за поредица
Коментари Харесай

Няколко пилоти на пътнически самолети съобщиха за НЛО

Няколко водачи на пътнически самолети са подали информация за поредност от бързо движещи се неидентифицирани обекти в небето покрай западното крайбрежие на Ирландия през предходната седмица, като сега по случая се води следствие.

Според единия от водачите, обектът - или обектите, са се движели с “астрономическа ” скорост от минимум Число на Мах 2, или два пъти по-бързо от скоростта на звука, написа The Irish Times.

Инцидентът стартира, когато водач на British Airways, летящ от Монреал към летище Хийтроу в Лондон, се свързва с ръководителите на въздушното придвижване на летищетo в Шанън в Ирландия, с цел да попита дали наоколо има някакви военни самолети.

Когато го осведомят, че няма такива, водачът споделя, че нещо е минало “много бързо ” около неговия аероплан.

Според водача, два обекта го доближили отляво и по-късно “светкавично ” се отклонили на север.

“Видяхме ярка светлина и нещото просто изчезна с доста висока скорост, ” споделя водачът.

Полет на Virgin Airlines от Орландо за Манчестър също осведоми за “две ярки светлини ”, които “изглежда се отклонили надясно и по-късно ускорили скоростта си. ”

Пилотът изяснява, че това “са елементи от астероид или различен обект, които следвали една и съща траектория и се виждали в доста ярка светлина от местоположението на водача. ”

След това се включва и трети водач.

“Радвам се, че не съм го видял единствено аз, ” споделя водачът на Norwegian Air, изпълняващ полет от Ню Йорк към Ирландия.

Самолетът на British Airways бил Boeing 787, този на Virgin Boeing 747, а този на Norwegian Air 737, съгласно Irish Examiner.

От BBC осведомиха, че ирландските авиационни управляващи сега проверяват подадената информация за “необичайна интензивност във въздуха. ”

Най-малко един специалист съобщи, че знае какъв е бил този обект и че това не е НЛО.

Дейвид Муур, който оглавява Astronomy Ireland, е декларирал пред Irish Times, че е “1 000% сигурен ”, че това е бил астероид и че той е получил информация за огнено кълбо във въздуха минимум от четирима души на западното крайбрежие на страната.

Неговата организация също по този начин е отбелязала информацията за видяното от тях във Фейсбук.

“Получихме информация за голям метеор тази заран ”, написа Astronomy Ireland във Фейсбук в петък. Според очевидци обектът се движел много постепенно и се е раздробил на няколко части.

В отговор на въпрос дали това е било НЛО, организацията споделя, че разпадането на метеор “наистина наподобява на флотилия от неодентифицирани обекти, които прелитат. ” /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР