Няколко пенсионни фондове и департаментите на финансите на американските щати

...
Няколко пенсионни фондове и департаментите на финансите на американските щати
Коментари Харесай

Облаците се сгъстяват над главата на Марк Зукърбърг

Няколко пенсионни фондове и департаментите на финансите на американските щати Роуд Айлънд, Илинойс и Пенсилвания поддържат концепцията за свалянето на Марк Зукърбърг от поста ръководител на Борда на шефовете на компанията Фейсбук. Това заяви вестник The Wall Street Journal.

Пенсионните фондове на град Ню Йорк и департаментите на финансите на упоменатите нагоре щати са измежду миноритарните акционери на Фейсбук. Те поддържат предлагането на различен акционер, компанията Trillium Asset Management. Тя упорства Зукърбърг да се отдръпна от заеманите постове, поемайки отговорността за серията скандални провали.

Изданието установи, че самодейността на притежателите на дребни пакети с акции от Фейсбук за момента е обречена на неуспех. Причината е, че Зукърбърг разполага с 59,9% от гласовете в борда.

Първоначално Trillium Asset Management предложи да се назначи самостоятелен ръководител на борда на шефовете на компанията, откакто се развихри абсурдът към Cambridge Analytica, която нелегално е употребила персоналните данни на потребителите на обществената мрежа. Разкритията доведоха до сериозен спад на котировките на акциите на Фейсбук до 174,78 $. Капитализацията се срина със 123,71 милиарда $.

Подкрепата за предлагането набъбна, откакто бяха разкрити пробиви в сигурността на обществената мрежа, засегнали милиони консуматори по целия свят.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР