Няколко отпечатъка на детски ръце са се появили върху килим

...
Няколко отпечатъка на детски ръце са се появили върху килим
Коментари Харесай

Детски ръце се появиха по чудо в Лопушанския манастир

Няколко отпечатъка на детски ръце са се появили върху килим в Лопушанския манастир Йоан Предтеча край град Монтана. Игуменът на светата обител споделя, че това е следващото знамение, което се случва там.

От края на май в манастира се носила приятна миризма на миро, за която никой не е разкрил от кое място идва. Според игумена това предвещавало скорошно предсказание и единствено преди няколко дни върху един от килимите видял два отпечатъка на детски ръце.

Двете ръце са отдалечени една от друга, а контурите им се виждат ясно върху повърхността на килима. Ръцете са разперени и съгласно вярващите те дават благословия на хората, които желаят да имат дете.

Лопушанският манастир се посещава от доста бездетни фамилии, които идват, с цел да се помолят за правоприемник. Някои от фамилиите споделят, че са се обърнали към вярата, откакто процедурите за забременяване се оказали безрезултатни.

Миналата година в същия манастир бе открита 300-годишна чудотворна икона, зазидана в една от стените. Откритието бе направено след оракулски сън на вярваща жена, която дала инструкции за точното място, където се намира иконата.

Името на тази жена по този начин и не бе оповестено, защото по думите на отец Сионий тя желаела да остане анонимна.

Светинята към този момент е изложена в манастира и хиляди поклонници се стичат, с цел да се помолят пред нея.

Въпреки че е сложена в специфичен киворий пред олтара и е предпазена от дебело стъкло, с цел да не бъде засегната, мнозина усещат топлината, която иконата излъчва. След като е била зазидана, хората твърдо имат вяра, че тя е чудотворна.

Има обаче и такива, които считат, че историята е рекламен трик, с цел да се усилят туристите и приходите за манастира.

Според легендите силата на иконата идва от саможертвата и вярата на стотиците въстаници, избити в региона при разгрома на Чипровското въстание през ХVІІ век.

В тези дни монаси от опожарения манастир скрили в земята старите икони и те до през днешния ден подаряват със здраве всеки, който пристъпи с чиста религия в светата обител.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР