Няколко общини в Кюстендилско имат проблем с електронния обмен, който

...
Няколко общини в Кюстендилско имат проблем с електронния обмен, който
Коментари Харесай

Общини в Кюстендилско без електронен обмен заради слаба интернет връзка

Няколко общини в Кюстендилско имат проблем с електронния продан, който стана наложителен от 1-ви ноември. Въпреки че администрацията публично спря обмена на хартиени документи, три от общините в региона към момента не са въвели изцяло електронните услуги.

Кюстендил

Преминаването към напълно електронен документооборот сред институциите се оказа мъчно за някои от дребните общини в Кюстендилско. Най-сериозен е казусът в Трекляно, поради слабата интернет връзката.

Проблем с електронния продан към момента има и в общините Бобошево и Кочериново, където не е закупена нужната техника. И двете общини би трябвало да заделят по 2 000 лв. от личния си бюджет, с цел да закупят профилиран модул, посредством който да обменят електронни документи с други институции.

В прилежащата община Невестино към този момент имат подобен модул конфигуриран към деловодната система и от началото на месеца не работят с хартиени документи.
Антоанета Георгиева, секретар на община Невестино: Това ни облекчава, тъй като не се постанова да заплащаме в допълнение пощенски разноски за писмата, които изпращаме. Вместо да разпечатваме в няколко екземпляра документите ние на процедура го вършим по електронен път.
Електронният документооборот понижава и административната тежест за жителите.
Райчо Цветин, зам.-областен шеф на Кюстендилска област: Например преди в случай че една тъжба е обслужвана за 7 дни или 14 дни, този път може да бъде и за един ден, зависи от скоростта на обработката.
Електронният продан на документи е сигурен и се прави в следена среда, а документите са обезпечени с електронен автограф.
 Край на хартиените документи в администрацията Край на хартиените документи в администрацията
Край на хартиения продан на документи сред институциите. От през днешния ден стартира работа специфична електронна система, посредством която всички администрации ще изпра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР