Няколко обекта посети днес премиерът Бойко Борисов в Пловдив и

...
Няколко обекта посети днес премиерът Бойко Борисов в Пловдив и
Коментари Харесай

Визита за милиони на Борисов в Пловдив

Няколко обекта посети през днешния ден министър председателят Бойко Борисов в Пловдив и след неговото идване всички те имат по-светло бъдеще. Като начало го чакаха агитките на стадионите на " Локомотив " Пловдив и на " Ботев " Пловдив. Лаута, след днешното идване, ще получи 12 млн лева за довеждане докрай, а Колежа - 25 000 000 лв.. Стадионът на ФК " Ботев " има богато минало и комплицирано настояще, доколкото остарялото оборудване бе съборено напълно и Цветан Василев стартира мегапроект, който по този начин си остана и незавършен и само основава кавги. 25-те милиона за него няма да стигнат, само че са добър дял в общото финансиране на новия стадион.
Парите от държавния аероплан, който бе отхвърлен, отиват за физкултурни салони за 50 учебни заведения в страната. В Пловдив и Асеновград те са пет, а едното- СОУ " Найден Геров " - води премиера за първи път в Столипиново. Там го чакаха стотина учители, а популацията се осведоми в придвижване и до момента в който при идването му улицата беше празна, при излизането, двайсетина минути по-късно, беше почерняла от народ. Физкултурният салон в това съответно учебно заведение е от дълго време чакан. Там учат 700 деца от 5-ти до 12-ти клас, а часовете си по физическо организират в пригодени образователни стаи. А тъкмо спортът и изкуствата са двете мощни страни на ромските деца. Потвърждава го фактът, че макар неугледните условия, учениците на " Найден Геров " към този момент са донесли 117 купи от разнообразни спортни надпревари, в това число и две награди от шахматни шампионати.
Верен на маниера си, министър председателят реши и един непряк проблем в придвижване. Причакваха го две учителки от друго учебно заведение в Пловдив, където са сложени основи за физкултурен салон през 2016-та година и... до такава степен. Щом се добраха до него те към този момент могат да оповестят положителната вест, а Борисов, по роднински прегърнал едната, сподели на кмета на Пловдив, че ще наблюдава тая работа.

Доволни от новите си заплати, които са към 1 800 лева с спомагателните заплащания, учителите в двора приветстваха Борисов и си направиха една обща и доста други обособени фотоси с него.

През това време, през оградата популацията на квартала снимаше оживено всичко, което става в двора и призоваваше " Бате Бойко " да пристигна да го видят.

Той излезе през другата врата, където го посрещна с овации друга част от квартала, най-вече възрастни мъже.

Те бяха удовлетворени от помощта за стадионите на двата градски клуба, както и за опцията на децата им да спортуват. След тази прочувствена среща министър председателят отиде да нагледа новото кръгово на околовръстното шосе на Пловдив и оттова - в Асеновград.
" Освен целевата дотация за стадионите на ПФК „ Ботев “ и ПФК „ Локомотив “ и за спортните зали на пет учебни заведения, ще получим и 15 милиона лева  за създаване на Южната дъга на Околовръстното шосе от кръговото на Асеновградско шосе до " Скобелева майка ", което ще помогне доста за извеждане на трафика от града “. Това разяснява кметът на Пловдив Здравко Димитров след визитата на премиера Бойко Борисов през днешния ден. Министър-председателят дойде дружно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Междувременно, поданици на Белащица пресрещнаха премиера на един от стадионите и му подариха икона от манастира край селото в символ на признателност за това, че бе прекъсната концесията на кариерата над обитаемото място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР