Няколко хиляди демонстранти преминаха в шествие по улиците на Рим,

...
Няколко хиляди демонстранти преминаха в шествие по улиците на Рим,
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Рим срещу по-твърдата политика на властта за приемане на мигранти

Няколко хиляди стачкуващи минаха в шествие по улиците на Рим, с цел да стачкуват против по-рестриктивната политика за приемане на мигранти, въведена от новото италианско популистко държавно управление, съобщи Франс прес.

Някои от участниците в шествието носеха жълти жилетки, по образеца на протестиращите във Франция. Мотото на митинга беше "Get up, Stand up, Stand up for your rights " - заглавие на известна ария на Боб Марли.

С декрета "Салвини " се анулира филантропичната отбрана и се основава нова безчетна навалица от хора, принудени да останат нелегално пребиваващи, се споделя в официално съобщение на една от правозащитните организации.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини, водач на крайнодясната Лига, стана основател на приемането на указ, главната мярка в който е да се отстранен филантропичните разрешителни за престой, издавани до момента на по-уязвими групи хора - фамилии или самотни дами с деца, травматизирани по време на пътуването им към Италия.

Този указ ориентира отрицателните страсти на обеднелите от рецесията обществени пластове към неналичието на приемливост, ксенофобията и расизма, акцентират правозащитните организации.

От 2008 година над 120 000 души са получили филантропични разрешителни за престой, годни две години и които могат да се възобновяват. До август тази година такива документи са издадени на 25 % от претендентите за леговище. След нарежданията на Салвини този % е намалял до 17 на 100 през септември, 13 на 100 през октомври и едвам 5 на 100 през ноември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР