Няколко наши сънародника все още са в неизвестност след пожара,

...
Няколко наши сънародника все още са в неизвестност след пожара,
Коментари Харесай

Българи остават в неизвестност след пожара на ферибота в Йонийско море

Няколко наши сънародника към момента са в неопределеност след пожара, избухнал на гръцки ферибот в дребните часове на деня през вчерашния ден в Йонийско море. Общо 12 са хората от пътувалите на борда, с които управляващите на място към момента не са открили контакт, заяви заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на ексклузивен брифинг към 9.30 ч. тази заран в Министерство на външните работи. От тези 12 за 7 е открито сигурно, че са български жители. За още двама има догатки, че също са българи, само че самоличността и националността им към момента не е доказана, разясни тя.

127 са били българите на борда на пламналия ферибот, измежду тях и фамилии с деца. Повечето са евакуирани сполучливо и настанени на о. Корфу. Двама са в болница като единият е в по-тежко общо положение, с доста ниска сатурация, а другият е в положително общо положение, заяви още Петрова. Малко по-късно през днешния ден ще стартира превозването им до Игуменица, където има фериботен порт и тези, които желаят да продължат пътуването си до Италия да имат опция да го създадат, а на останалите ще се помогне да се върнат в България. Министерството оказва подпомагане на всички наши сънародници за безпрепятственото им напредване, защото част от тях са останали без персонални документи при случая. 

По информация на гръцките управляващи има възможност хората, които са в неопределеност, към момента да са в трюма на ферибота, където в действителност е гаражното поделение за колите. Специални екипи са в подготвеност да влязат на кораба, само че откакто огънят бъде изгасен изцяло, защото интервенцията по потушаването на пожара продължава. Паралелно екип от водолази търси и хора в морето. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР