Няколко много хубави неща се случиха на проведените на 02.04.

...
Няколко много хубави неща се случиха на проведените на 02.04.
Коментари Харесай

Коментар на Петър Волгин: Избирателите наказаха партийния умнокрасивитет

Няколко доста хубави неща се случиха на извършените на 02.04. парламентарни избори. Първо, спечелва разсъдъкът, а неоправданото с никакви обстоятелства високо самочувствие беше осъдено. Повечето български гласоподаватели демонстрираха, че разсъждават разумно, когато гласоподават, и не могат да бъдат подведени от детските послания на обединението ПП-ДБ. А несъмнено помните какъв брой уверени в тоталната си победа бяха водачите на тази коалиция, по какъв начин разказваха каква чутовна вълна щели да провокират, тъй като били се обединили седем партии, пък седемдесет и седем NGO-та, пък седемстотин седемдесет и седем не знам още какво си... Какво обаче стана най-после? Стана това, че цялото това " грандиозно " обединяване даде на Политическа партия и Демократична България по-малко депутатски места, в сравнение с когато се явяваха необединени. Оттук можете да си извършите извода до каква степен способни са водачите на тези обединения да вършат правилни прогнози за личното си политическо бъдеще.

Вторият добър резултат от миналите избори е фактът, че " Възраждане " продължава по усилва поддръжката си. Защо е позитивен този факт ли? Ами тъй като " Възраждане " сякаш е единствената партия, която се осмелява да се изправи против официозното говорене, против статуквото. Разривът сред правоверно говорещият и правоверно мислещ политически хайлайф и голямата част от българските жители става все по-голям. И таман " Възраждане " се трансформира в политически неточният изразител на терзанията и очакванията на естествените хора. Докато клишираните политици повтарят омръзналите опорки за " правосъдна промяна ", " евроатлантически полезности " и " война до надвит край ", " Възраждане " излиза от тази матрица, приказва на естествен език и по тази причина печели. Разбира се, официозните медии, изключително огромните малките екрани са развихрили същинска пропагандна война против тази партия и водача й Костадин Костадинов, обаче имам чувството, че колкото повече ги жигосват, толкоз повече " Възраждане " ще усилва поддръжката си.

Друга позитивна последица от изборите е връщането на Има Такъв Народ в Народното събрание. Партията на Слави Трифонов заслужава поздравления даже единствено поради това, че относително бързо постави завършек на едно държавно управление, което беше доминирано от Политическа партия и Демократична България и което сподели учудваща, даже и за виделите всичко българи, управническа непросветеност. Пък и Има Такъв Народ има капацитета да бъде по този начин нужният дразнител, който да държи нащрек ръководещите, без значение кои са те.

Мен персонално доста ме зарадва и унилият тип на жълтопаветния коментариат, който като една опърпана Хвърковата чета обикаляше от тв студио на тв студио освен в изборната вечер, само че и в идващите дни. Отдавна съм стигнал до извода, че когато умнокрасивитетът почне да упреква народа, че не бил дал своя вот " вярно ", точно народът е на прав път, а не коментаторите. Грантовите анализатори от дълго време живеят в собствен личен свят, в който само значими са желанията на спонсорите, а ползите на България нямат никакво значение. По принцип, когато някой чичо от Центъра за не знам какво си или някоя вуйна от Института за нещо си друго ви изясняват някакви работи, можете да бъдете сигурни, че истината няма нищо общо с приказките им.

И най-после няколко думи по тематиката ще има ли държавно управление или скоро отново ще вървим на избори. Смятам, че това е погрешно подложен въпрос. Не е работата в това дали ще има постоянно държавно управление или не. Несравнимо по-важно е дали кабинетът, който, вероятно, бъде формиран, е логичен. Защото доста по-добре е още веднъж да има избори, в сравнение с да бъде формирано държавно управление от хора некомпетентни, самовлюбени и претенциозни. В България постоянно има кабинет, бил той постоянен или длъжностен. Настоящият длъжностен кабинет се оправя добре със дилемите си. Във всеки случай много по-добре се оправя от това държавно управление, в което основна роля играеха тези, самонарекли се " честни " и " положителни ", и смятащи се за най-гениалните на света. Така че по-добре да ни ръководят кабинети, в които хората нямат чак такива искания, в сравнение с самовлюбени нарциси.

Коментар на Петър Волгин в предаването ``Политически НЕкоректно``/
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР