Няколко мини в каменовъглен район в Западна Германия бяха окупирани

...
Няколко мини в каменовъглен район в Западна Германия бяха окупирани
Коментари Харесай

Хиляди екоактивисти окупираха каменовъглени мини в Германия

Няколко мини в каменовъглен регион в Западна Германия бяха окупирани или блокирани от стачкуващи през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на полицията.

Протестиращи хора навлязоха в откритата мина "Гарцвайлер " край Мьонхенгладбах. Няколко души се покатериха върху бункер за въглища в Топлоелектрическа централа "Вайсвайлер " покрай Аахен.

Протестите се отразиха и на железопътния трафик в района, като провокираха промени на направления и анулиране на влакове, споделиха от "Дойче бан ". Организаторите от придвижването "Енде геленде " (Ende Gelaende - в свободен превод "Край и толкоз ") приканват за неотложен отвод от потреблението на каменни въглища и природен газ за производството на електрическа енергия в Германия.

От "Енде геленде " упрекнаха полицията, че преднамерено стопира влакове, с цел да попречи на екоактивистите да дойдат на избраните за демонстрации места. Според придвижването в деянията през днешния ден вземат участие 3000 души.

Днешната акция на "Енде геленде " не е ориентирана единствено против въгледобива. Около 150 стачкуващи застанаха пред газова електроцентрала в Дюселдорф. Говорителка на придвижването съобщи пред публицисти, че природният газ също е "крайно нездравословен за климата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР