Няколко милиона жители на северните райони на САЩ преживяват вълна

...
Няколко милиона жители на северните райони на САЩ преживяват вълна
Коментари Харесай

Ледена епоха в САЩ! Термометърът падна до -50 градуса

Няколко милиона поданици на северните региони на Съединени американски щати претърпяват вълна от исторически студове със мощни снеговалежи и полярни температури от минус 50 градуса по Целзий, разстроили въздушния трафик и работата на другите служби, съобщи Франс прес.

Предупреждението за мразовито време, издадено в понеделник в няколко щата от така наречен " Среден Запад " - от Северна Дакота до Охайо - визира над 60 милиона души. Според профилираната телевизия " Уедър чанъл " температурите може да се окажат най-ниските за последните 20 години.

Според медиите леденият вятър, който идва от полярния кръг и се насочва към източния бряг на Съединени американски щати, е взел към този момент минимум три жертви.

" В прелестния регион на Средния Запад температурите доближават минус 60 градуса (по Фаренхайт - минус 51 по Целзий), най-големият мраз, регистриран в миналото ", предизвести в понеделник вечерта президентът Доналд Тръмп, поставяйки за следващ път под подозрение въздействието на човешката активност върху световното стопляне. " Какво по дяволите се случва със стоплянето на климата? Моля те, върни се бързо, трябваш ни! ", прикани той в Туитър.

" Зимните стихии не потвърждават, че не идва световно стопляне ", отговори също в Туитър Националната организация за проучване на океаните и атмосферните феномени (NOAA). В градове като Де Мойн, Чикаго и Милуоки се чака температурата да падне до минус 29 градуса по Целзий. В Чикаго, прочут като " града на ветровете ", сняг вали от 17 януари - 13 поредни дни, което е връх от зимата на 1978-79 година

Властите в Минеаполис отвориха в публичните здания и библиотеките незабавни центрове за подслоняване, където пасажерите от рейсовете и влаковете могат да останат да се стоплят.

Мразовитата вълна ще бъде съпроводена от мощни пориви напразно, вследствие на които температурата в Северна Дакота до четвъртък ще се усеща като минус 50 градуса и може да аргументи измръзване на незащитената кожа за минути, предизвести метеорологичният ефирен канал.

Заради студа и количеството на падналия сняг учебните заведения в щатите Уисконсин, Мичиган, Индиана, Илинойс и Айова са затворени още от понеделник. Оттогава не работят също съдилищата и множеството административни служби в Уисконсин.

Вчера и през днешния ден поради студа бяха анулирани над 2000 национални и интернационалните полета, заяви уеб сайтът " ФлайтЪуеър ".

От през вчерашния ден вали сняг и в североизточните щати. В региона на столицата Вашингтон федералните служби и учебните заведения завършиха работа по-рано. Очаква се температурите да паднат, допустимо е да се образуват поледици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР