Няколко месеца след като блок 65-ти в кв. Меден рудник“

...
Няколко месеца след като блок 65-ти в кв. Меден рудник“
Коментари Харесай

Блок 65-и в кв. Меден рудник в Бургас протече половин година след санирането

Няколко месеца откакто блок 65-ти в кв. „ Меден рудник “ в Бургас е саниран, жителите му се оплакват от плесен и течаща вода в домовете им. Според тях, документите за осъщественото не дава отговор на истината. 

" На покрива не са сложени всички шапки. В отговор на община Бургас се споделя, че още предходната година на 7 март са били сложени. А строителната площадка е отворена на 6 март. Блокът е приключен още преди да бъде стартират ", описа шефът на блока Донка Владимирова. Тя добавя, че представител на компанията установи на 2 септември, че постройката е приключена едвам на половина.

" Но в този момент в документи намирам, че се е състоял оглед на първи септември - ден преди датата. И блокът е бил признат без забележки. На 100% приключен. Виждам на доста актове дати, които не съответстват с стадиите на работа и на комплектност ", изяснява тя.

Липсват елементи от отводнителната система, или се поставят тръби с по-нисък потенциал и от материал, който зимата се напуква. Единственият противопожарен излаз към покрива пък е с размери 50 на 60 см.

" Трябва да бъдат по български стандарт 130 на 90 см. Ние нямаме достъп по този метод до покрива, в случай че се случи нещо. Аз не съумях да мина, само че ми споделиха, че било от възрастта ", споделя още Владимирова.

Управителят на компанията, направила санирането, Стефан Соколов изясни, че блокът е в съвършено положение:

" Цялото строителство е следено от строителния контрол, от инвеститорския надзор от страна на Общината, всички строително-монтажни работи по блока са изпълнени според българското законодателство, цялата документи е направена. За първуи път слушам, че има тъжби ".

След среща с кмета на Бургас Димитър Николов и живущите в блока стана ясно, че жилищната постройка в действителност се нуждае от главен ремонт.

Община Бургас и фирмата-изпълнител са поели ангажимент в границите на две седмици всички неизправности по блок 65 да бъдат остранени.

Подробности чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР