Няколко международни организации и милионери предложиха да бъде въведен данък

...
Няколко международни организации и милионери предложиха да бъде въведен данък
Коментари Харесай

Заради пандемията: Активисти искат глобален данък за супербогаташите

Няколко интернационалните организации и милионери предложиха да бъде въведен налог на свръхбогатите за битка с ковид. „ Докато милиарди хора се борят за оцеляване на фона на пандемията, имуществото на милиардерите излиза отвън надзор. Това не е заслужено ”, съобщи координаторът на придвижването за битка с неравенството „ Fight Inequality Alliance ” Джени Рикс.

Активистите оповестиха самодейността си във връзка Световния стопански конгрес в Давос, който тази година поради пандемията се организира във виртуален формат.
Състоянието на десетте най-богати в света се е удвоило от началото на пандемията
Богатството на десетте най-богати хора на планетата се е удвоило от началото на пандемията, съгласно отчет на неправителствената организ...
Прочети повече
Колко би трябвало да заплащат свръхбогатите?

Заедно с интернационалната филантропична организация Oxfam, Американския институт по политология и обединяването на състоятелните американци „ Родолюбиви милионери ” придвижването за битка с неравенството предложи да се вкара световен налог за свръхбогатите според от размера на положението им. Предложението е имущество над 5 млн. $ да се полза с 2% годишен налог, над 50 млн. $ – с 3%, а над 1 милиард $ данъкът да бъде 5%.

По оценка на деятелите, по този метод всяка година биха се събирали над 2,5 трилиона $, което ще разреши да се избавят от бедността 2,3 милиарда души и да се обезпечат ваксини против ковид за цялото население на Земята.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР