Няколко майки на деца с увреждания, сред които Вера Иванова

...
Няколко майки на деца с увреждания, сред които Вера Иванова
Коментари Харесай

Полиция огради парламента, майките остават вътре, отвън подкрепления

Няколко майки на деца с увреждания, измежду които Вера Иванова от " Системата ни убива ", придружавани от водача на " Изправи се.бг " Мая Манолова, Никола Вапцаров, който бе част от Инициативния й комитет, заплашиха, че изрично остават в Народното събрание до оставка на държавното управление на Бойко Борисов.

 Прoтecтирaщи от Виж още

Около 14 часа те влязоха в постройката на някогашния Партиен дом и оповестиха, че няма да излязат, желаеха оставка на държавното управление, а след тях ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева даде брифинг, в който сподели, че няма да допусне провокации.

Въпреки заканата - събралите се са безапелационни, че остават в деловодството на Народното събрание.

" Как ще напуснем, значи, че сме се примирили и че предаваме децата си ", сподели Вера Иванова. Тя изброи, че още няколко индивида са се включили към тях и прикани всички жители, които поддържат настояванията им, да дойдат начело пред постройката на Партийния дом и да ги поддържат.

Протестиращите имат декларация, в която желаят 240-те депутати да подпишат, че поддържат митинга, приканват членовете на Висш съдебен съвет да изискат оставката на основния прокурор, декларират, че са срещу Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде необуздано.

Караянчева посочи, че в писмото си до нея майките са дали период от 16 до 18 септември и на никое място не споделят през днешния ден и в този момент. Декларация да си подаде оставката е изпратена и на премиера Борисов.

Демонстрантите получиха поддръжка от депутатите от Българска социалистическа партия, които дадоха обещание да обсъдят декларацията на майките на съвещание на ПГ.

" Вече не сме на улицата, към този момент сме тук. Докато не се научат лицемерните политици, че би трябвало да се научат да пазят хората, ще останем, сподели още Вера Иванова.

Заедно с тях е и дете в количка с детска церебрална парализа.



" Ще си пазим батериите на телефоните и ще ви държим в течение ", споделиха още протестиращите, към хора извън, които им звънят за поддръжка.

Акцията мощно припомня на тази, която имаха мед.-сестрите в същата постройка през март, само че тогава тя не работеше като деен парламент. Сестрите Бойка Анастасова от Пирогов и Мая Илиева, която е ръководител на Синдикат на медиците тогава преспаха в постройката и останаха барикадирани повече от 24 часа, Анастасова излезе на перваза при акция на НСО да ги изкара от Народното събрание. Накрая сестрите бяха изкарани след дълги договаряния с държавното управление, че желаният им за по-добри заплати ще бъдат изпълнени.



Междувременно служители на реда опасаха лента входовете на Партийния дом, евентуално с цел да опазят постройката от влизане на още протестиращи. В момента в постройката текат единствено комисии.

 Скрийншот

Пред постройката към този момент има събрали се в поддръжка. Възрастна жена легна на паважа и разгласи, че ще легне, с цел да почине там, защото живее в беднотия с пенсията си. Тя бе вдигната от служителите на реда и преместена зад огражденията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР