Няколко лавини паднаха над Банско, обявена е най-висока степен за

...
Няколко лавини паднаха над Банско, обявена е най-висока степен за
Коментари Харесай

Сноубордистът в Банско спасен на косъм – глътнал си езика, бордът му се подавал над снега

Няколко лавини паднаха над Банско, оповестена е най-висока степен за лавинна заплаха. По-рано денем беше избавен 36-годишен сноубордист, който влезнал в улей в региона на Банско. Получило се подсичане на снега и лавината паднала, след което го затрупала, оповестява Нова телевизия.

Веднага към мястото тръгнали планински спасители и след интервенция, траяла няколко часа, сноубордистът беше избавен. Екипите забелязали борда му, който се виждал над падналия сняг. Мъжът е изваден в безсъзнание и с глътнат език. Успели са да го реанимират и да го предадат жив на медицински екип.

Планинските спасители признават, че при сходни случаи оцеляването е 1 на милион. „ Животът му е избавен, с помощта на бързата интервенция на сътрудника. Буквално 1 минута е била съдбовна, само че за благополучие всичко се размина без съществени последствия “, разясниха сътрудници на Груйчев.

Други двама сноубордисти са съумели сами да се спасят.

По-късно е подаден сигнал за 23-годишен израелски екскурзиант, който се е изгубил поради дезориентация. Той е открит и е в положително положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР