Няколко кратки размисли по темите, които ни държат в плен

...
Няколко кратки размисли по темите, които ни държат в плен
Коментари Харесай

Гледам Кадиров и си мисля за Георги Димитров

Няколко къси размишления по тематиките, които ни държат в плен интереса и въображението в последните дни: 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2758
1. За какво ми припомня Кадиров? За избиването на елита на България и след това слагането на утайката отпред на поробената страна. 

След опита на Чечения да бъде независима страна и кървавите войни там, кремъл избива елита, подчинява останалите и конфигурира едно чинно марионетно ръководство от доста „ смели “ изменници и продажници, които са по-русофили и от руснаците. Агресивно избиват личните си сънародници, в случай че дръзнат да се опълчват на кремъл. 

Обграден от персонална армия, основана от главорези, финансирани от москва. 

Подобна орис е сполетяла всяка страна, имала нещастието да попадне под съветско иго в миналото. Целият Източен блок. 

Георги Димитров е бил същия като Кадиров – нападателен към всеки, които не е с кремълските сатрапи. Избил хиляди, дръзнали да се опълчват. Създал фетиш към личната си персона, а другояче – дребна душа, неграмотник, впиянчен и свадлив каскет. Тук разликите като че ли са единствено в това, че Кадиров евентуално не пие и не носи каскет. 

Разследване на „ Українська истина “ (ако щете му вярвайте, все ми е тая) сочи, че Кадиров по този начин и не се е появил в Украйна. 

Той разгласява две видеа в Телеграм, в които декларира, че е до Киев (видеата са тъмни и на закрито). Според службите обаче и двата телефона на чеченския водач не са се включвали в украинската мрежа. Как публикуваш в Телеграм от телефона си без да го включиш в мрежата, е нещо, което единствено Кадиров на тоя свят знае. 

Освен това (става още по-интересно!!!) са му заложили обикновен капан. Кремълските касапи в никакъв случай не са се славели с необикновен разум. От екипа на „ Українська истина “ са му изпратили известие, в което са се показали за публицисти сякаш от съветската РИА Новости. Свикнали на пропагандата мозъци, няма да се усъмнят, че машината им оказва помощ. Заблудили го, че пускат материал за „ успехите му “. Само че му обяснили, че би трябвало да кликне на линк, с цел да утвърди текста. Така самичък е задействал следене на IP адреса си и това е посочило, че въобще не е в Украйна.

Смелчага, нали? Тагва се от Киев, само че си седи на топличко у тех си… Кой неотдавна нещо обясняваше за Зеленски, че управлявал „ от дивана “? А Кубрат, да. Той си знае за какво. 

______________________

2. Путин направи неточност, показвайки на целия свят какъв брой е слаба армията му. Досега имахме някакви илюзии, в този момент към този момент – никакви. Слаба, нестимулирана, бедна от кражбите, остаряла техника, липса на умения у офицерите, некадърни генерали, единствената ѝ „ мощ “ е, че не се свени да изпраща стотици хиляди и милиони като пушечно месо – до момента в който не свършат патроните на врага, и не се свени да прави военни закононарушения и да избива цивилни. Винаги са били такива, за какво в този момент да се трансформират?

Досега по (за малко да напиша „ панаири “, желаех да кажа:) паради се показваше едно напомпано великолепие, едни чудесии, а и ПР машината, пропагандата – по този начин мощно работеха, че самият „ цар “ и „ болярите “ му си повярваха. На това му се вика: „ да се надрусаш със личната си стока “. Сами излъгаха себе си със личната си агитация. 

Никой не се сети да планува фактора „ обири и корупция “, който е отклонил по-голямата част от финансирането за тая „ велика “ войска. Което е жалко, имайки поради, че кражбите и корупцията са изначално това, с което и царят, и болярите се занимават. 

Досега путин и кремъл слагаха изкуствените мускули под сакото и хората си мислеха, че в действителност са яки. По някаква причина взеха решение да се съблекат по потник и да всеят боязън, само че по този начин просто лъсна истината. 

Само българските русофили считат, че съветската войска печели. 

Дето се вика: да не беше събличал сакото, подправените мускули изглеждаха същински.

Което значи, че в случай че путин спре да бъде такава пут…инка и да плаши, че ще взриви света с атомната бомба, а одобри стандартна война против НАТО… О-о-о-о-о-о…!!! „ Великата “ му войска няма да бъде победена, а ще бъде изпарена. Ако се опитва на стандартна война с НАТО, след седмица ще го изкарват от дупката, в която се е заврял. 
__________________________

3. Все повече „ не-ни-въвличайте “ мнения се чуват/виждат от хора, които с основни букви пишат „ Свобода или гибел “ и още по-смелото: „ Дела трябват! “ (това ми е изключително обичано!)

Имам изключително чувство, че същите, в случай че москва изиска нещо, първи ще излязат на площада да стачкуват за какво не сме го дали. Но това си е единствено мое си съмнение. 

Същите имат деца в гнилия Запад и вървят на отмора под дърво и камък, само че не и в Русия, а спестяванията им (странно, но…) не са в рубли, колите им напълно не са лади и москвичи, за похлупак – немалка част от тях са „ предприемачи “, нагушени с еврофондове, които са взели с машинация, само че Европата им е омразна, за Съединени американски щати пък да не приказваме. 

Чудни хора! Прекрасни!
_____________________________

4. Лаура Кьовеши… Тук няма да напиша нищо. Само ще оставя образен коментар: 

...


Настроения... 

Какво да се прави?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР