Няколко кораба са на рейд в очакване да натоварят на

...
Няколко кораба са на рейд в очакване да натоварят на
Коментари Харесай

Ударно изнасят зърно през порт Варна за Западна Европа

Няколко кораба са на рейд в очакване да натоварят на пристанище Варна-Изток българско зърно от тазгодишната годишна продукция. Само през актуалната седмица в цялостна готовност би трябвало да бъдат експортирани над 100 000 тона от продукцията на родните фермери за клиенти в Германия, Франция и Испания. Тази година още веднъж главният експорт върви за Западна Европа, само че и за страни от Африка и Азия.

От зърнената врата на България по море родното ни жито доближи даже до република Корея като част от регистрираното нарастване на стокообмена сред двете страни, оповестиха за „ Труд ” от пресцентъра на най-големия и водещ държавен оператор „ Пристанище Варна ”ЕАД. Износът на зърно през терминала към този момент е надхвърлил 2 млн. тона. За по-бързата обработка на товарите на пристанище Варна – Изток работи чисто нов мобилен кран, а единствено за един месец са доставени два нови мобилни пристанищни крана, мобилна претоварна машина и спредер по капиталовата стратегия на предприятието.

 %d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5 От началото на годината до в този момент в двата терминала на сдружението са обработени над 7 млн.т товари. На пристанище Варна –Запад има нарастване от 8 % по отношение на същия интервал на предходната година или над 125 000 двадесетфутови контейнери. Този растеж е индикатор за развиването на българската стопанска система, мерило за която е търговията през пристанищата.

Терминалите на порт Варна са определени и за самобитен задграничен хъб за огромните газови планове в Казахстан. От пристанището се претрупват големи секции на по-малки кораби, способни да доближат Каспийско море през Волго-Донския канал. Наскоро при невиждана до момента в страната интервенция от голям холандски транспортен съд с палуба огромна съвсем колкото футболно игрище, е разтоварена гигантска 1000-тонна железна структура за плана на евразийската република.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР