Няколко ключови тенденции в развитието на епидемията у нас се

...
Няколко ключови тенденции в развитието на епидемията у нас се
Коментари Харесай

Три добри и една лоша новина за развитието на епидемията у нас

Няколко основни трендове в развиването на епидемията у нас се обърнаха през последната седмица. За първи път броят на излекуваните в няколко следващи дни надвишава броя на новозаразените. За първи път от началото на епидемията броят на дейните случаи (общо записаните минус излекуваните и починалите) стартира да бележи спад.

Броят на хората, които се лекуват в болница, включително и на тежките случаи в интензивните клиники и отделения също понижава сензитивно по отношение на предходните две седмици, когато имаше пик от над 50 души в сериозно положение. В момента хората в интензивни клиники и отделения се завръщат на равнищата отпреди Великден с към 30 души.

Логично разследване от покачвания брой хора в тежко положение в лечебните заведения през предходните седмици обаче е по-големият брой смъртни случаи през актуалната седмица. За първи път от началото на епидемията у нас се записват по 4-5 смъртни случая на ден и седмичният им брой надвишава 20.

Новоизлекуваните превишиха новозаболелите

През тази седмица щабът регистрира, че за първи път броят на излекуваните в няколко следващи дни надвишава броят на новозаболелите. Последните данни от петък обаче демонстрират, че успеха към този момент е нежна и наклонността може да се обърне от към момента вилнеещите огнища или при прибавянето на нови към тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР