Няколко клуба от Премиър лийг в момента провеждат собствен анализ

...
Няколко клуба от Премиър лийг в момента провеждат собствен анализ
Коментари Харесай

Клубове от Висшата лига обмислят да съдят Евертън

Няколко клуба от Премиър лийг сега организират личен разбор на финансовите резултати, които Евертън разгласи, и обмислят да съдят клуба, оповестява вестник “Дейли Мейл” тази заран. Миналият месец управлението на “карамелите” разгласи зашеметяващите 373 милиона паунда загуби за интервал от три години, което е в сериозен прорез с разпоредбите на Лигата, и 120 милиона в границите на последните два сезона, които се смятат за една отчетна година като мярка за справяне с проблемите породени от пандемията от COVID-19.

Съгласно разпоредбите на всеки клуб е разрешено да регистрира най-много 105 милиона паунда загуби в границите на три години, като в тях не се включват разноските за инфраструктура, женски футбол и публични планове. Въпреки всичко огромна част от клубовете недоумяват по какъв начин от Евертън са успяли да се впишат в разходната част и не са получили наказване, което е лишаване на точков актив. Част от отборите също по този начин са били вбесени от информацията, че управлението на “карамелите” е постигнало съглашение с Премиър лийг за нов контракт, който по някакъв метод да се оправи с нарушаването на разпоредбите и по този метод да бъде избегната опасността от бъдещо наказване.

Именно заради тази причина в този момент няколко от клубовете в най-високото равнище на футбола в Англия обмислят опцията да заведат дело против Евертън. Подобен прецент към този момент имаше в Чемпиъншип, където бе заведен правосъден иск против Дарби Каунти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР