Няколко катастрофи само за няколко часа станаха днес на магистрала

...
Няколко катастрофи само за няколко часа станаха днес на магистрала
Коментари Харесай

Стотици нарушения при всяка катастрофа, Фейсбук избухна: Знаете ли какво значи аварийна лента?

Няколко произшествия единствено за няколко часа станаха през днешния ден на автомагистрала Тракия. Шофьорите са изнервени от чакането в жегата, само че най-вече ги изнервя обстоятелството от стотиците нарушителите, които вместо да чакат на опашката, карат в спешната лента. 

Дискусията стартира още предишния уикенд, когато отишла да избавя ранени при злополука беше ударена от автомобил, каращ в спешната лента и провокира втора по-голяма злополука. Тогава във Facebook се пуснаха хиляди мнения против извършители, фотоси и сигнали до Министерство на вътрешните работи. И през днешния ден при куриозната злополука на Тракия, при която лодка излетя и блокира придвижването в двете направления на автомагистралата, Facebook е зялят от стотици фотоси на каращи в спешната лента, които са причина за още произшествия.

Във Facebook беше пуснао в детайли изложение какво значи спешна лента, което беше постнато в групите за Споделено пътешестване. Там полемиката тече към този момент втора седмица.

А през днешния ден се самосезираха и от Министерство на вътрешните работи.

Първо оповестиха, че при днешните произшествия на автомагистрала Тракия, са глобени трима водачи от органите на „ Пътна полиция “ за шофиране в лентата за спешно прекъсване на автомагистрала „ Тракия “. На два от тях са издадени актове за административно нарушаване, а на третия – фиш. И трите нарушавания са засечени на територията на ОДМВР – Пловдив. Наказаният с фиш лидер е бил засечен да беседва по телефона и това била повода той да отбие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Второ и Министерство на вътрешните работи изясни: 

Аварийната лента на аутобаните се употребява за придвижване само от колите със специфичен режим на придвижване – коли за спешна помощ, пожарни и колите на полицията, с цел да могат по-бързо да си проправят път при положение на случай. Ползването й от други коли, както и прекъсването без основателна причина, е безусловно неприемливо.

По данни на Главна дирекция „ Национална полиция “ от началото на годината до края на месец юни, случаите на шофиране в спешната лента са общо 142. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР