Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство заради излязла извън

...
Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство заради излязла извън
Коментари Харесай

Извънредно! Китайска космическа ракета излезе от контрол. Пада към Европа

Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство поради излязла отвън надзор китайска ракета.

Полетите до и от Барселона, Тарагона, Ибиса и Реус са спрени. Съобщава се, че и други райони, включително Ла Риоха и Кастилия и Леон, са в паника.

Очаква се мярката да продължи към 40 минути, макар че локалните отчети сочат опцията места като Ибиса да бъдат наранени до три часа, съобщи Дейли мейл.

Няколко испански летища затвориха въздушното си пространство поради излязла отвън надзор китайска ракета. 

Говорител на Агенцията за гражданска отбрана на Каталуния удостовери: „ Поради риска, обвързван с прекосяването на галактическия обект CZ-5B, пресичащ въздушното пространство на Испания, полетите са изцяло лимитирани от 9.38 до 10.18 сутринта в Каталуния и други общности.

Испанските авиодиспечери написаха в Туитър: „ Евроконтрол ни осведоми за неконтролираното наново нахлуване на китайска ракета в земната атмосфера.

„ Нулева скорост е открита за избрани елементи от испанското въздушно пространство и това може да повлияе на въздушния трафик посредством закъснения и отклонения. “

Предполага се, че някои пасажери са били осведомени във въздуха за затварянето на испанското въздушно пространство, откакто към този момент са се качили на борда.

Експерти по галактически боклуци споделиха, че към момента е прекомерно рано да се планува пътя, само че Aerospace Corporation употребява наличните данни, с цел да покаже вероятни места за рухване.

Китай изстреля третата и последна част от новата си галактическа станция Tiangong в понеделник – и бяха отправени предизвестия, че 23-тонното тяло на ракетата ще се върне назад на Земята, като Испания е разпозната като една от страните по пътя й.

Mengtian, или „ Небесната фантазия “ е втори модул за станцията, известна като Tiangong, или „ Небесният замък “. И двете са свързани с главния модул Tianhe, където екипажът живее и работи. 

Докато  пада назад към Земята, той ще изпрати огромни и тежки части парчета, които ще ударят повърхността, оповестява New York Times . 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР