Няколко институции вече са сезирани за тази зависимост, която според

...
Няколко институции вече са сезирани за тази зависимост, която според
Коментари Харесай

Кирил Петков си затваря ”широко” очите за бизнес интересите на дясната му ръка - зам.-министър Иван Христанов

Няколко институции към този момент са сезирани за тази взаимозависимост, която съгласно специалисти би могла да допусна великански злоупотреби.

Само до преди няколко дни Христанов е бил член на съвета на шефовете на „ И ЕМ Пи Инвест България “. Това значи, че той е бил в борда и в качеството си на зам.-министър. В сигнала до КПКОНПИ е маркирано: “Видно от записванията в Търговския указател, „ И Ем Пи Инвест България “ АД, ЕИК 203120042, в чийто Съвет на шефовете е господин Иван Христанов, е в Съвета на шефовете на „ Дъ Бейкърс “ АД, ЕИК 205057968. Това сдружение е с предмет на активност: „ Производство и продажба на артикули от лично произвеждане: самун и пресни хлебни и сладкарски произведения, cyxapи, бисквити и „ cyxи “ хлебни произведения, брускети и кротони, трайни сладкарски произведения и cyxи солени и сладки закуски...”.

Това значи, че комерсиалното сдружение е „ бизнес оператор “ по смисъла на член 9 от Закона за храните и има регистриран в Българската организация по сигурност на храните обект, която според член 1 от Закона за Българската организация по сигурност на храните е към министъра на земеделието. В момента господин Христанов заема длъжността заместител — министър на земеделието и БАБХ е точно в неговия pecop. Съгласно член 27, алинея 1 от Закона за храните Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) прави формален надзор върху всички храни, заради което „ Дъ Бейкърс “ АД, в чийто съвет на шефовете е „ И Ем Пи Инвест България “ АД, в чийто Съвет на шефовете пък е господин Христанов, е обект, който е подконтролен на БАБХ и на Министерството на земеделието.

.

В сигналите до институциите се споделя още: Видно от записванията в Търговския указател, „ И Ем Пи Инвест България “ АД, ЕИК 203120042, в чийто Съвет на шефовете е господин Иван Христанов, е в Съвета на шефовете на „ Фиделис Рисърч “ АД. Дружеството е с предмет на активност „ научно — изследователска активност посредством наблюдаване и подпомагане, обобщаване и разбор на данни от извършени от лечебни заведени R клинични проучвания, анонс и експорт на медикаменти; осъществяване на лаборатории проучвания “ Виден е частният интерес на господин Христанов, доколкото в медиите той стана прочут точно с това, че се стреми да приключи активността на лабораторията, извършваща фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, като присъединяване му в друго сдружение, извършващо лабораторна активност, оставя подозрения за директен персонален интерес от осъществяваната от него активност.

Жената на Христанов - Ива Палма не пада по-долу от брачна половинка си по интензивност в областта на храните. Името и попада като притежател и шеф в 10 компании. В телевизионно предаване през 2018 година тя се хвали, че е вложила в бизнес начинанията си като начало с 1 милион лв., само че се готви да вложи още толкоз. За да онагледим по-ясно активността й, ще ги обобщим в скица:

.

.

за разкешване на милиарди. От нея пък се демонстрираха връзките му с така наречен “Харвардски кръг” и по-специално с мъжа на Ралица Агайн- албанеца Елвин Гури. Двамата са имали компания за заеми. Самият Христанов е разказвал на свои познати, че татко му е бил от Държавна сигурност. В Плевен се разяснява, че задачата му е била да вербува хора за мракобесната система от времето на соца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР