Няколко хотела в курорта Златни пясъци ще бъдат проверени днес

...
Няколко хотела в курорта Златни пясъци ще бъдат проверени днес
Коментари Харесай

Ангелкова проверява категоризацията на хотели на Златни пясъци

Няколко хотела в курорта " Златни пясъци " ще бъдат тествани през днешния ден дали подхождат на издадената им категоризация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя взе участие в взаимните инспекции на ръководеното от нея ведомство и Комисията за отбрана на потребителите. Инспекциите ще продължат до края на седмицата.

За първия тестван през днешния ден хотел, който е категоризиран с четири звезди, ще започва незабавна процедура за намаление на категорията, сподели министърът. Проверката в хотела е по сигнал на екскурзиант, получен на " горещия " телефон на министерството. Ангелкова сподели, че в хотела са открити фрапантни разминавания и нарушавания, свързани с категоризацията. В четиризвездния хотел липсва лоби бар, бар басейн, а най-фрапантното е, че липсват сифони във всяка баня, не са спазени условията и за хора с увреждания, уточни министърът. Тя посочи, че ще бъдат наложени и актове за други нарушавания, свързани с дадената все още категоризация и неналичието на осъществявания към нея. Министърът уточни, че за всяко едно нарушаване санкцията е от 1000 до 3000 лв..

Ангелкова разяснява, че хотелите все още на издаване на удостоверението си за категория дават отговор на условията, само че по-късно следват инспекциите и контролът. По тази причина се готвят промени в Закона за туризма, с които ще бъде основан туристически инспекторат, който да поеме последващия административен надзор. Тя изясни, че се плануват и районни звена, които да бъдат обособени в областите, на чиято територия има национални курорти.

До момента по цялото Черноморие са установени пет хотела, в които изискванията не дават отговор на категоризацията, заяви още министърът. Тя разяснява още, че главните сигнали, които постъпват на " горещия " телефон в министерството са за нечистотия, плесен, теч и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР