Няколко хиляди училища и някои летища бяха затворени в Малайзия

...
Няколко хиляди училища и някои летища бяха затворени в Малайзия
Коментари Харесай

Хиляди училища и няколко летища затворени в Малайзия и Индонезия заради пожарите

Няколко хиляди учебни заведения и някои летища бяха затворени в Малайзия и Индонезия заради надвисналите на Югоизточна Азия гъсти облаци отровен пушек от горските пожари в Индонезия, съобщи Франс прес.

От няколко седмици пожари опустошават тропическите гори в Суматра и Борнео. На втория от тези острови броят на избраните посредством спътник места, изложени на риск от пожар, е повишен два пъти през вчерашния ден, предизвести метеорологичната организация на АСЕАН.

Пожарите в Индонезия доведоха до дипломатическо напрежение с Малайзия и Сингапур, които са изложени на резултатите на гъстите облаци отровен пушек, отделящ се от пожарите. В Малайзия бяха затворени към 2500 учебни заведения, в това число 300 в столицата Куала Лумпур.
Нивото на замърсяването на въздуха в страната доближава нива, определяни като " рискови " или " доста рискови ". Засегнати са минимум 1,7 милиона възпитаници.

Малайзийските управляващи организират интервенции за разпръсване на облаците и обмислят въвеждането на закон, който планува санкции за малайзийски аграрни компании, предизвикващи пожари в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

В Индонезия бяха затворени няколкостотин учебни заведения в Суматра и 1300 в центъра на Борнео. Няколко летища в Борнео също бяха затворени заради липса на видимост, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР