Няколко хиляди споделяния, стотици коментари и вълна от емоции. Това

...
Няколко хиляди споделяния, стотици коментари и вълна от емоции. Това
Коментари Харесай

"Долен фейк нюз" притесни федерацията по тенис след участието в "АТП къп"

Няколко хиляди споделяния, стотици мнения и вълна от страсти. Това е резултатът от обява, обвързвана с ролята на федерацията по тенис (БФТ) и Григор Димитров в присъединяване на България в " АТП къп ".

В текста, озаглавен " Лицемерието зад триумфа ", се твърди, че федерацията е отказала покана за присъединяване в шампионата поради отвращение да финансира престоя на тима. Пише също, че " със свои средства (Григор Димитров) обезпечава престоя на тима ни в Австралия, тъй че нищо да не им липсва ".

Дългогодишният ръководител на федерацията Стефан Цветков и самата организация дефинираха това за неистина. Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, също съобщи пред " Дневник ", че информацията не е истина.

" Много низък заплатен " фалшив нюз " (фалшива новина) за " отказаната " покана от БФТ за " АТП къп ". Гледам, че доста другари дори са се хванали. Потресен съм и отчаян, тъй като се разбра от кое място идва и тъй като фокусът би трябвало да е върху това по какъв начин да помогнем на идващото потомство в тези тежки условия. Явно целят дребното хора, които оказват помощ и работят за оцеляването на БФТ и тениса, да се откажат ", написа Цветков във " Facebook ". Той не беше открит за коментар пред " Дневник ".

Фотогалерия: Капитанът Григор Димитров и неговите момчета >

От федерацията дефинираха текста за " грозна подправена вест ", която уронва престижа на българския тенис. " Крайно разочароващо е и лековерното шерване на подправената вест, в случай, че всички обстоятелства са изцяло налични и лесни за регулиране, което незабавно изобличава откровените неистини. "

Урок по " АТП къп "

" АТП къп " е шампионат, който се организира за първа година и е конкурентен на проведения от интернационалната федерация купа " Дейвис ". Той е ориентиран за тимове и влезе на мястото на проведените при започване на годината шампионати в Бризбейн и Сидни.

България беше един от 24-те тима. Капитанът Григор Димитров и съотборниците му се показаха мощно, като останаха на крачка от четвъртфиналите след две победи и една загуба в група С.

Бюджетът на " АТП къп " е 15 милиона $. От тях 6 милиона са обезпечени суми за присъединяване и 9 милиона са за награди съгласно представянето, разказани от АТП.

" Играчите от всеки тим получават част от наградния фонд и съгласно изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТП по единично и на двойки според регламента на " АТП къп ". АТП организира събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която действително има лиценза за " АТП къп ", и поема хотела, храната и превоза по време на надпреварата. Играчите се записват в системата на АТП непосредствено и като на всеки шампионат на АТП си поемат транспортните разноски до мястото на осъществяване ", гласи мнението на българската федерация.

Стоименов съобщи пред " Дневник ", че Григор Димитров е поел спомагателни разходи, само че не и за пътуването на останалите тенисисти.

" АТП къп " се оказа добра опция за трупане на опит и точки за младите български състезатели и най-много за Димитър Кузманов и Александър Лазаров, които участваха в мачовете. Новият треньор на Григор Димитров - Кристиан Гро, отдели внимание на целия тим, което беше оценено високо от състезателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР