Няколко хиляди пожарникари се опитват да се справят с горските

...
Няколко хиляди пожарникари се опитват да се справят с горските
Коментари Харесай

Пожарът на гръцкия остров Евбея остава извън контрол

Няколко хиляди пожарникари се пробват да се оправят с горските пожари в Гърция. Все още отвън надзор е най-големият от тях на остров Евбея, оповестява МИА.

Според информацията на способените институции, обстановката, като цяло, се е подобрила. Пожарникарите поставиха безчовечен старания за това, акцентира районният шеф за Централна Гърция Костас Бакоянис. Той показа, че е било извънредно тежко пожарите да бъдат потушени, само че по-важното е, че не са застрашени човешки животи.

В Гърция в границите на 24 часа избухнаха общо 56 пожара.

Най-тежкият от тях – този на остров Евбея, е избран като екологична злополука. Пожарът се е разпрострял върху повърхност от 12 километра. Обявено е изключително състояние.

Извън надзор се оказа във вторник пожарът наоколо до селата Макримали, Контодеспони, Платани и Ставрос, което наложи евакуация на техните поданици, както и на намиращия се наоколо манастир „ Панагия Макрималис “.

В гасенето на пожара на острова вземат участие 280 пожарникари, доброволци, бойци, шест цистерни и шест хеликоптера. Извън надзор са горските пожари в още най-малко четири района в Гърция. През миналите три дни пожарникарите са почнали борба с огъня 182 пъти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР