Няколко хиляди пожарникари се борят с горските пожари в Португалия,

...
Няколко хиляди пожарникари се борят с горските пожари в Португалия,
Коментари Харесай

Хиляди огнеборци потушават горските пожари в Южна Европа

Няколко хиляди пожарникари се борят с горските пожари в Португалия, Испания и Южна Франция, породени от високите температури към този момент няколко седмици, съобщи БНР.

Над 100 пожара избухнаха през миналото денонощие и в Гърция. Втори екип български пожарникари е в гръцкия град Лариса, където оказва помощ в гасенето.

В Югозападна Франция пламъците са обхванали близо 10 хиляди хектара в департамента Жиронд, където към този момент са евакуирани над 12 хиляди души. Метеоролозите предвиждат, че през днешния ден термометърът ще трансферира 41 градуса по Целзий. Властите във френските Алпи приканиха туристите да отсрочат експедициите си до връх Монблан, поради заплаха от падащи камъни, породени от сушата и високите температури.

В Португалия водач на хеликоптер почина, до момента в който се опитваше да потуши огнище покрай границата с Испания. Огнената буря е унищожила над 30 хиляда хектара единствено тази седмица. По данни на португалските управляващи над 230 души са умряли от жегата.

В Испания равнището на заплаха в множеството области бе нараснало до жълто и оранжево, а в някои и до алено - код за изключителна заплаха. В западната област Екстремадура пожарите постановиха евакуацията на към 400 поданици от осем села.

Рекордно високи температури, застрашаващи здравето се чакат във Англия. Червен код е разгласен на Острова за понеделник и вторник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР