Няколко хиляди палестинци се сбогуваха днес с убитата палестинска журналистка

...
Няколко хиляди палестинци се сбогуваха днес с убитата палестинска журналистка
Коментари Харесай

Погребаха загиналата при израелската военна операция журналистка Ширин Абу Акле

Няколко хиляди палестинци се сбогуваха през днешния ден с убитата палестинска журналистка от телевизия " Ал Джазира " Ширин Абу Акле, която почина по време на израелска военна интервенция на Западния бряг, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединените щати и още доста страни осъдиха убийството на журналистката и приканиха за провеждането на " транспарантно " следствие.

Представители на палестинските управляващи, задгранични дипломати и голям брой палестинци взеха присъединяване в гала, извършена в централата на палестинските управляващи на Западния бряг в Рамала, където бе докаран ковчегът с тленните остатъци на журналистката.

Палестинските управляващи отхвърлиха апелите за взаимно следствие с Израел на гибелта на Ширин Абу Акле, която бе простреляна през вчерашния ден в главата в град Дженин.

Телевизия " Ал Джазира ", палестинските управляващи и обединяването на арабските страни в Организация на обединените нации обявиха, че израелската войска е виновна за гибелта на журналистката. Израел съобщи, че журналистката евентуално е била убита от палестински патрон.

Ширин Абу Акле, палестинска християнка имаше и американско поданство. Тя беше на 51 години.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР