Няколко хиляди души се събраха и тази вечер в триъгълника

...
Няколко хиляди души се събраха и тази вечер в триъгълника
Коментари Харесай

74-и ден протест: Нас не ни е страх, оставка! |

Няколко хиляди души се събраха и довечера в " триъгълника на властта " за 74-ия ден на митинги с искане за оставката на кабинета " Борисов 3 " и основния прокурор. Тази вечер мотото им беше " Нас не ни е боязън ".

" Една вечер може да сме 2000, по време на въстанията - над 100 хиляди. Ние ще бъдем тук и няма да си тръгнем " - съобщи Арман Бабикян от " Отровното трио " от спонтанната естрада до фонтана пред Президентството. Той се обърна задочно и към представителите на властта с думите: " Ако имахте малко мозък във високите си министерски глави, трябваше да се притеснявате преди три години, когато бяхме единствено трима души. Сега е доста късно, в този момент е време за оставка ".

Той подсети за сериозните публикации в европейски издания от последната седмица, избрани като " платени " от някои представители на ръководещите, с думите: " В България са писани доста неща под диктовката на парите, само че не е фиктивен метод на международната и европейска преса какво да написа за корупцията в България ".

" Българското държавно управление към този момент се пази от личния си народ, заобикаля европейските си сътрудници и се крие в родопските села - сподели той във връзка днешната аудиенция на премиера. - Но останалата територия на България към този момент е свободна от страха, от вашето наказване, от страха от гонене на работното място, от страха, че няма да бъде записано детето ми в детска градина. Страхът напуща територията на България и Вие напускате властта, Борисов! "

Обърна се и към протестиращите с поощрение: " Знаете ли какво постигнахте за тези повече от 70 дни? Постигнахте срутване на рейтинга на ръководещата коалиция със стотици хиляди, постигнахте жестокостта, която демонстрира същинските им лица, постигнахте международната реакция, на Европейския парламент, на дипломатите в София, постигнахте доста ден след ден, след ден.

Тези хора са в ъгъла на историята, не могат да си изясняват света с друго, с изключение на с пари - че ние сме купени, че вие сте купени. Не! " - приключи той.

Пред протестиращите бе изнесена информация и за срещите в Брюксел, където българските митинги срещат поддръжка. В камък се удрят сякаш към този момент единствено опитите за срещи и съпричастност от ЕНП, където членува ГЕРБ.

Очаква се малко по-късно протестиращите да тръгнат на обичайното си шествие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР