Няколко хиляди души протестираха снощи в Барселона срещу започналия вчера

...
Няколко хиляди души протестираха снощи в Барселона срещу започналия вчера
Коментари Харесай

В Барселона протестираха заради процеса срещу каталунските лидери

Няколко хиляди души стачкуваха нощес в Барселона против почналия през вчерашния ден в Мадрид развой против каталунски сепаратистки водачи. Те са съдени поради ролята им в опита за обособяване на региона от Испания.

 © БГНЕС
С многохиляден митинг приключи вчерашния ден, през който стартира развой против 12 каталунски водачи. На площад " Каталуния " в центъра на Барселона можеха да се видят каталунски флагове, надписи " Самоопределението не е закононарушение " и думата " независимост ", изписана с огромни жълти букви.
Мариано Касасека: И аз би трябвало да потвърждавам, тъй като и аз съм отговорен, колкото останалите. Гласувах на 1 октомври, а служителите на реда ме удряха. Сега наподобява, че полицията е жертвата, а потърпевшите от полицейското принуждение не са били ранени.
На 27 октомври 2017 година каталунските сепаратисти оповестиха основаването на самостоятелна република, откакто проведоха неразрешен от испанското правораздаване референдум за самоопределяне.

 В Мадрид стартира развой против 12 каталунски водачи В Мадрид стартира развой против 12 каталунски водачи
Малко повече от 15 месеца след противозаконния референдум и декларацията за самостоятелност на Каталуния в Мадрид стартира развой против 12 каталунски водачи, о...

Вчера във Върховния съд на Испания стартира развой против каталунските водачи.

Карме Лапуенте: Този развой е изцяло противозаконен, те погазват разпоредбите. Не е почтено!
Процесът е в Мадрид, а каталунските водачи са упрекнати в подстрекателство към протест и корист с бюджетни средства. Прокуратурата изиска 25 години затвор за някогашния районен вицепремиер Ориол Жункерас и сред 7 и 17 години затвор за останалите 11 подсъдими.

Процесът ще продължи доникъде на май. Присъдите ще станат ясни още няколко месеца по-късно.

На този декор през днешния ден се чака да бъде гласуван проектобюджетът, препоръчан от испанското държавно управление. Предварителните упования са той да бъде отритнат от Народното събрание, което ще принуди министър председателят Педро Санчес да свика предварителни парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР