Няколко хиляди души преминаха през чешката столица в неделя, протестирайки

...
Няколко хиляди души преминаха през чешката столица в неделя, протестирайки
Коментари Харесай

Няколко хиляди души протестираха в Прага срещу задължителната Covid ваксинация

Няколко хиляди души минаха през чешката столица в неделя , протестирайки против наложителната COVID-19 имунизация за избрани групи , в това число хора на възраст 60 и повече години, оповестява АП.

Участниците не носеха маски за лице и не съблюдаваха разпоредбите за обществено разграничаване, макар молбата на полицията да го създадат. Задържан е един човек.

Протестиращите скандираха " Свобода! " и настояват, че са нарушени конституционните им права . Те споделиха, че не са срещу доброволната ваксина, само че се опълчват на мандата за ваксина.

Напускащото държавно управление разгласява заповед тази седмица, която прави имунизацията наложителна за възрастовата група на 60 и повече години , както и за медицински личен състав, служители на реда, пожарникари и студенти по медицина.

Заповедта би трябвало да влезе в действие през март, само че може да бъде анулирана. Администрацията на министър-председателя Андрей Бабиш ще бъде сменена от ново държавно управление , формирано от пет партии, спечелили парламентарните избори през октомври, водено от номинирания за министър-председател Петр Фиала.

Очаква се новото съдружно държавно управление да постави клетва идната седмица. Коалицията се опълчи на наложителната имунизация на възрастните хора и може да го анулира .

Досега 60,3% от хората в страната с население 10,7 милиона са изцяло имунизирани .
 В Чехия наложителна имунизация от март за хората над 60-годишна възраст
В Чехия наложителна имунизация от март за хората над 60-годишна възраст

Принудата ще важи и за здравни служащи, служители на реда, пожарникари и военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР