Няколко хиляди души излязоха по улиците на унгарската столица, за

...
Няколко хиляди души излязоха по улиците на унгарската столица, за
Коментари Харесай

Трета поредна нощ на протести в Будапеща

Няколко хиляди души излязоха по улиците на унгарската столица, с цел да стачкуват против ръководещите.

 © Българска телеграфна агенция / Marton Monus / MTI via AP
Недоволни от държавното управление на премиера Виктор Орбан се събраха в центъра на Будапеща и изминаха пътя до постройката на Народното събрание. Там ги посрещнаха заграждания и кордон от служители на реда, които използваха пикантен спрей, с цел да ги разпилян. Демонстрантите са недоволни от двата нови закона, признати с болшинството на ръководещата партия Фидес - новият Кодекс на труда и промени в правосъдната система.
Ласло, протестиращ: Независимите съдилища са в основата на всичко, по тази причина пристигнах през днешния ден. Сега на процедура в случай че болшинството от партията Фидес каже, че си наказан, значи си наказан.Карола, протестиращ: Няма самостоятелни медии в Унгария. Ако човек пусне тв приемника, вижда, че наемниците на Сорос и мигранти атакуват страната, което е нелепост. Тук няма мигранти. никой не желае да живее тук. Това, което ме ядосва е, че младежите не виждат бъдещето си тук. В Германия могат да изкарват три пъти повече пари.
Най-голямо неодобрение измежду унгарците разпали новият Кодекс на труда, който дава опция на работодателите да изискват от служащите и чиновниците си до 400 часа ексклузивен труд годишно, вместо досегашните 250 часа. Вторият закон основава мрежа от нови административни съдилища, които ще преглеждат случаи, свързани с активността на държавното управление, гледани до момента от общинските съдилища. Правителството разгласи, че по този начин ще се усъвършенства действието на системата. Според правозащитници, този закон дава опция за нарушение независимостта на съда и политически надзор над него. Протестът мина спокойно и не се стигна до конфликти с полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР