Няколко градове във Франция, включително и Ница, обявиха планове да

...
Няколко градове във Франция, включително и Ница, обявиха планове да
Коментари Харесай

Градове във Франция осигуряват и задължават носене на маски

Няколко градове във Франция, в това число и Ница, оповестиха проекти да задължат носенето на маски на публични места, написа " Гардиън ".

Кметът на Ница, столицата на Френската Ривиера, заяви, че всички поданици на града ще получат маски в границите на 8-10 дни, които могат да се употребяват за месец.
 Франция с нови 833 жертви на ковид за денонощие
Франция с нови 833 жертви на ковид за денонощие

Общият брой на жертвите там към този момент е 8 911 души

Кан и няколко други обитаеми места вкарват същата мярка. Френската столица Париж също обмисля дали да не вкара правилото.

Това би било цялостен противоположен завой, откакто в продължение на седмици публични представители твърдяха, че никой не се нуждае от маски и че са " безполезни " . Френските управляващи заемат тази позиция евентуално поради дефицита на маски за лекарите и медицинските сестри.
 Коронавирус: Франция на ръба на най-дълбоката си криза от края на ВСВ
Коронавирус: Франция на ръба на най-дълбоката си криза от края на ВСВ

" Икономически потрес "

Междувременно земеделският министър на Франция Дидие Гийом заяви, че повече от 200 000 души са декларирали предпочитание да оказват помощ на фермерите, които предизвестиха за пагубна липса на сезонни служащи. Гийом прикани за " огромна земеделска войска " предишния месец и това е отговорът.

Повече от 98 000 са с ковид във Франция, а близо 9000 са умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,2 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 67 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,34 млн. случая и близо 75 000 умряли в 183 страни, възстановили са се повече от 285 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР