Няколко големи държави в Европа, които в началото на пандемията

...
Няколко големи държави в Европа, които в началото на пандемията
Коментари Харесай

Тревожген ръст на заразените с коронавирус в Европа

Няколко огромни страни в Европа, които при започване на пандемията бяха измежду най-тежко засегнатите от нея на нашия континент, записват още веднъж забележителен растеж на заболелите за 24 часа.

Испания записва скок от 2615 нови случая, до момента в който страната се бори да спре появяването на нови клъстъри на болестта, чийто брой се усили след повдигането на строгата карантина в страната преди месец, съобщи Ройтерс. Това е нов връх, откогато отпадна положението на паника.

По данни на здравното министерство общият брой на инфектираните е достигнал до нощес 270 166, по отношение на 267 551 ден по-рано. През последните 14 дни са открити 16 410 нови случая на ковид, заяви министерството. Повечето нови инфектирани са в Арагон, Каталуня и Мадрид.

Стигна се до такава степен локалните управляващи в Мадрид да предлагат носене на маски даже вкъщи. Предпазните маски би трябвало да се носят даже вкъщи, в случай че сте с хора, с които не живеете, съобщи локален чиновник от района на Мадрид, макар че призна, че сходна рекомендация няма по какъв начин да бъде наложена.

Испания към този момент е въвела най-строгите правила в Европа във връзка с носенето на маски. В Мадрид те са наложителни на всички публични места, в случай че хората са навън и могат да съблюдават 1,5 метра отдалеченост. В по-голяма част от страната маските би трябвало да бъдат носени, без значение на безвредната отдалеченост, само че няма правила да бъдат носени вкъщи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР