Няколко големи американски технологични компании са намерили начин да продължат

...
Няколко големи американски технологични компании са намерили начин да продължат
Коментари Харесай

Щатските технологични гиганти възстановяват част от доставките за Huawei

Няколко огромни американски софтуерни компании са намерили метод да продължат доставките на части за Huawei Technologies Co., без да нарушават наложената от администрацията на президента Доналд Тръмп цялостна възбрана, пишат The Wall Street Journal и Bloomberg.

Micron Technology, един от най-големите производители на чипове памет в света, съобщи във вторник, че е възстановила някои доставки за Huawei, откакто юристите ѝ са удостоверили откритата малка врата в щатския закон. Qualcomm Inc, водещ производител на безжични чипове, както и Intel Corp., също са почнали още веднъж доставки на някои съставни елементи.

Други американски колоси, в това число ON Semiconductor Corp., учат закона и опциите за продължение на доставки.

Huawei е значим клиент за американските софтуерни компании, като през предходната година китайският производител е похарчил $11 милиарда. През май бе наложена възбрана за продажба на технология на Huawei, както и накара Гугъл да изтегли Android за бъдещите телефони на марката. Редица неамерикански компании, в това число английската ARM Holdings Plc, стопираха работа с Huawei.

Поставянето в черния лист на компанията значи, че износът от Съединени американски щати за Huawei е неразрешена. Но регулациите не загатват доставки на създадени в трети страни съставни елементи, стига те да не съдържат над 25% идващи от Щатите материали. Това включва физически съставни елементи, само че и програмен продукт и техническа литература.

Така някои от продуктите на Micron Technology не попадат под ударите на закона. " Започнахме да изпълняваме някои доставки за Huawei през последните две седмици ", сподели основният изпълнителен шеф Сенджей Мехротра по време на диалог с анализатори след издание на тримесечния финансов доклад. Той акцентира, че несигурността към Huawei не е намаляла и към момента не е ясно какъв брой от продуктите ще могат да бъдат доставени - и за какъв брой дълго.

Qualcomm доставя някои съставни елементи, само че най-важният за Huawei артикул - чипове за интернет - не могат да бъдат продавани под възбраната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР