Няколко големи американски и международни компании обявиха временна отмяна на

...
Няколко големи американски и международни компании обявиха временна отмяна на
Коментари Харесай

Авиокомпании отменят полети заради пускането на 5G в САЩ

Няколко огромни американски и интернационалните компании оповестиха краткотрайна анулация на полетите в някои градове на Съединени американски щати, където през днешния ден фирмите AT&T и Verizon трябваше да пуснат 5G мрежа. Авиокомпаниите се притесняват, че технологията не е безвредна за самолетите, защото мрежите работят на периодичност, близка до тази, която употребяват авиационните принадлежности.

По информация на Fox News компанията Emirates е отменила на неустановен период полетите за Чикаго, Бостън, Далас, Хюстън, Маями, Орландо, Нюарк, Сан Франциско и Сиатъл, обяснявайки това с " безпокойството по отношение на вероятни експлоатационно проблеми, поради стартирането на 5G. От самолетната компания прецизират, че пасажерите с билети за този полет няма да бъдат качвани в самолетите в летищата за потегляне. Japan Airlines предизвести, че няма да прави полети в Съединени американски щати със самолети Boeing 777 , защото точно компанията Boeing по-рано предупреждаваше за " отрицателното въздействие на 5G върху работата на електронните уреди и по-специално върху радио висотомерите. " В резултат самолетната компания анулира всички автобуси в Съединени американски щати, които не биха могли да бъда изпълнени от самолети Boeing 787.

Заради Омикрон: Отмениха хиляди цивилен полети по света
В последния ден на 2021 година хиляди цивилен полети по целия свят са анулирани или имат закъснения, съобщи БНР. Заради бързото раз...
Прочети повече
Някои полети в Съединени американски щати бяха анулирани и от фирмите All Nippon Airways и Air India. Американската компания United Airlines предизвести, че стартирането на 5G в непосредствена непосредственост до летищата ще докара " освен до анулацията на хиляди полети и срив на проектите на потребителите през 2022 година, само че и до анулация на товарните транспорти в градове, където тази мрежа се пуска, което ще се отрази негативно, на така и така слабите мрежи за доставка.+

Междувременно фирмите AT&T и Verizon пуснаха заявки в отговор на безпокойството на промишлеността на пътническите авиопревози. AT&T заяви, че ще отсрочи стартирането на 5G в някои региони, ситуирани в непосредствена непосредственост до огромни летища в Съединени американски щати. Пред CNN те допълниха, че " са разочаровани от неспособността на Федералното ръководство по гражданска авиация на Съединени американски щати (FAA) да създадат това, което към този момент 44 страни направиха, а точно да включат безвредно 5G мрежата, без да срутват полетите. "

Компанията Verizon заяви, че тя " непринудено е решила да ограничи разгръщането на 5G мрежата към летищата ", наблягайки, че в други страни тези мрежи са пуснати и работят безвредно.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР