Няколко френски града започнаха да раздават ваучери за храна, за

...
Няколко френски града започнаха да раздават ваучери за храна, за
Коментари Харесай

Няколко френски града започнаха да раздават ваучери за храна

Няколко френски града започнаха да раздават ваучери за храна, с цел да компенсират жителите си за покачващите се цени на храните. Както се показва в допълнението към телевизионния канал France 2, жителите получават ваучери на стойност 5, 20 и 30 евро. До момента градските администрации са похарчили към 37 милиона евро за издаване на купони и документи, както и за други ограничения в поддръжка на популацията.

Правителството в Париж към момента не е приело декрет за отпущането на тези дотации, само че кметовете на някои френски градове са решили сами да вкарат талони за храна, без да чакат формалното решение на държавното управление. Идеята за разпределяне на ваучери за храна на семейства със междинни и ниски приходи беше препоръчана от френския президент Еманюел Макрон и беше разисквана доста преди президентските избори. Приблизително осем милиона френски жители ще имат право на този тип поддръжка.

Инфлацията във Франция, както и във всички страни по света, се повишава, движена от покачващите се цени на храните и силата. Експерти предизвестяват, че покачващите се цени и слабият стопански напредък могат да доведат до стагфлация в страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР