Няколко фирми проявяват интерес към проекта за бойни машини на

...
Няколко фирми проявяват интерес към проекта за бойни машини на
Коментари Харесай

Няколко наши фирми със сериозен интерес за модернизацията на армията

Няколко компании демонстрират интерес към плана за бойни машини на Сухопътните войски. Най-същественото ни изискване е новите машини да се сглобяват в България. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти при визитата си в цех " ТЕРЕМ – Хан Крум " ЕООД – град Търговище. Той бе там през днешния ден, 27 април 2018 година, дружно с министър-председателя Бойко Борисов. " По този метод една огромна част от парите, които ще даде българският поданик, ще останат в България като поддръжка, заплати, ремонт в съществуващата материална база ", добави министър Каракачанов. Предвижда се ремонт и рационализация на съществуващата техника да се правят в България, добави още той.

В " ТЕРЕМ – Хан Крум " министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев се срещнаха с софтуерните благоприятни условия на военно-ремонтния цех и разгледаха част от готовата продукция – ремонтирани танкове Т-55 и Т-72 и осъвременена машина МТЛБ-М1.

До две седмици се чака в Министерския съвет да влязат още веднъж модернизационните планове за Българската войска – за придобиване на нов военен аероплан за Военновъздушни сили и за бойни машини за Сухопътните войски. Предстои Министерският съвет да гласоподава 1 милиард и 220 милиона лв. за рационализация на Сухопътните войски – това сподели министър-председателят Бойко Борисов в завода. Министърът на защитата Красимир Каракачанов акцентира, че желанието на управлението на Министерството на защитата е в оптималната степен тези средства да отидат за българските фабрики. Така резултатът от модернизационните планове ще е доста по-голям.

Премиерът Бойко Борисов поздрави работещите в цех " ТЕРЕМ – Хан Крум " за професионалната работа. Той акцентира, че заводът е запазил своя капацитет и материална база и има условия да прави рационализация и поддръжка на съществуващата техника по стандартите на НАТО. " Тук виждаме прелестна работа на Българската академия на науките, военно-експертния капацитет, инженерите, учените и тези, които създават новите системи " – сподели министър председателят. Той добави, че част от ремонтираните машини и разработваните нови системи могат да бъдат потребни и за потребностите на " Гранична полиция ", пожарната, жандармерията. Продукцията на завода има голям пазар и в бъдеще - благоприятни условия за съдействие с огромни компании.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР