Няколко фирми, доставящи плодове и мляко в българските училища заявиха,

...
Няколко фирми, доставящи плодове и мляко в българските училища заявиха,
Коментари Харесай

Фирми искат парите си за плодове и мляко в училищата

Няколко компании, доставящи плодове и мляко в българските учебни заведения обявиха, че от ноември не са получили никакви средства от Фонд " Земеделие " за своите артикули. Заплашиха, че ще желаят парите си от самите учебни заведения.

От Фонд " Земеделие " обаче обясниха, че заплащанията са забавени, защото против компаниите има сигнали за нарушавания.

Срещу една от компаниите има сигнал, че е спечелила състезанието да доставя плодове в 1200 учебни заведения с преимущество като производител, по-късно поради неспособност да ги доставя, учебните заведения са понижени до 800 и най-после компанията е наела трима подизпълнители, което пък е в несъгласие със спечелването на състезанието.
Димитър Димитров, Дирекция " Противодействие на измамите ", ДФЗ: Тези сигнали не се измислят нито от фонда, нито от министерството. Те постъпват във фонда и фонда има ангажимент да ги преглежда. Ние имаме подготвеност да оторизираме, приказвам за фонда, сумите на госпожа Рашева, само че дано инспекциите, които последните свършиха в петък, да бъдат предоставени резултатите, с цел да ги обработим.
От компанията са решени да желаят парите си от самите учебни заведения.
Милена Рашева, шеф на компания " Ню Проджектс консулт ": Аз съм им изпратила покана за непринудено заплащане като съм ги уведомила, че Държавен фонд забавя заплащанията и надлежно ще препдриема дейности по правосъден ред да си желая парите. Няма различен метод, това са осъществени доставки, продуктите са изядени.
От Фонд " Земеделие " дадоха обещание следващата година наредбата по схемата за учебен плод и учебно мляко да бъде усъвършенствана като се наблюдава има ли дадената компания потенциал, с цел да не стига да такива обстановки още веднъж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР