Няколко финансови институции обявиха в събота редица мерки в подкрепа

...
Няколко финансови институции обявиха в събота редица мерки в подкрепа
Коментари Харесай

Китай обяви мерки за стабилизиране на финансовия пазар на фона на епидемията

Няколко финансови институции оповестиха в събота редица ограничения в поддръжка на акцията за попречване и надзор на епидемията от новия ковид, с цел да се подсигурява ежедневното доставяне със артикули от първа нужда и се обезпечи постоянен напредък на действителната стопанска система. Те включват интервенции на отворения пазар, непрекъснати заеми, рефинансиране и преизчисляване и други, и би трябвало да внесат задоволителна ликвидност на вътрешния финансов пазар, съгласно взаимно известие на Китайската национална банка, Министерство на финансите, Държавната комисия за банков и осигурителен контрол, Държавната комисия за контролиране на скъпите бумаги и Държавното валутно ръководство, предава " Радио Китай ".

По време на интервала за попречване и надзор на епидемията Китайската национална банка ще обезпечи 300 милиарда юана (43 милиарда долара) в специфичен фонд с преференциални условия за разпределяне на заеми за главните национални, както и за някои локални банки, изключително в провинция Хубей. Те ще бъдат насърчавани да понижат лихвените проценти по заемите, с цел да оказват помощ на компаниите да понесат компликациите. Финансовите институции не би трябвало сляпо да отдръпват, стопират или забавят отпущането на заеми за компании, в регионите, наранени от епидемията, изключително за дребните и микропредприятията, които сега срещат компликации поради заболяването, се споделя в известието.

По време на епидемията основните предприятия, които създават, транспортират и продават значими артикули за здравна и ежедневна приложимост, ще получават заеми на преференциални условия и други финансови отстъпки от страната.

Като последваща стъпка, управляващите ще продължат да улесняват вноса на материали за надзор на епидемията, в това число дарения, посредством опростяване на процедурите, свързани с валутния продан и митническите обработки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР