Няколко европейски посолства в Пхенян смятат да евакуират персонала си

...
Няколко европейски посолства в Пхенян смятат да евакуират персонала си
Коментари Харесай

Европейски посолства в Пхенян спират работа заради карантината

Няколко европейски посолства в Пхенян считат да изтеглят личния състав си от Северна Корея и краткотрайно да преустановят работа по отношение на оповестената в страната карантина поради ковид. Това съобщи ТАСС, като се базира на неназован източник от посолство на европейска страна.

" Германия, Франция и Швейцария ще затворят краткотрайно идната седмица дипломатическите си представителства в КНДР. Служителите от тези дипломатически задачи и фамилиите им ще бъдат откарани от Пхенян във Владивосток със специфичен полет на самолетна компания " Еър Корьо ", ориентировъчно плануван за 6 март ", уточни събеседникът на организацията.

По думите му чиновниците в посолствата на България, Полша и Румъния считат да изпратят във Владивосток дамите и децата си, а самите задачи ще продължат да работят обикновено и по време на карантинния интервал.

Севернокорейските управляващи оповестиха по-рано, че рестриктивните мерки за влизане в страната поради вируса, наложени при започване на февруари, ще продължат да работят и след 1 март в течение на несигурно време.

Като превантивна мярка против разпространяването на вируса Пхенян спря при започване на месеца интернационалните полети и анулира пътническите влакове за Китай и Русия. Изцяло бе спряно влизането и излизането на непознати жители от страната. Външното министерство предложи на чужденците, намиращи се в КНДР, да не напущат посолствата и дипломатическия квартал на Пхенян, напомня ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР