Няколко европейски и световни лидери поздравиха френския президент Еманюел Макрон

...
Няколко европейски и световни лидери поздравиха френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Европейски и световни лидери поздравиха Макрон за победата

Няколко европейски и международни водачи поздравиха френския президент Еманюел Макрон за успеха му на изборите във Франция , оповестиха Асошиейтед прес и ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави Макрон за преизбирането му и сподели, че френският президент е "истински другар на Украйна ", съобщи Ройтерс. "Поздравления за президента и същински другар Еманюел Макрон за изборната победа ", написа Зеленски в акаунта си в Twitter. "Пожелавам на Еманюел Макрон нови триумфи за положителното на френския народ. Оценявам поддръжката на Франция и съм уверен: предстоят ни нови общи победи! Напред към мощна и обединена Европа! ", написа Зеленски.

Макрон търси дипломатическо решение на прекъсване на съветската инвазия в Украйна. Франция е изпратила обилни количества оръжие на Украйна, а френският президент възнамерява още доставки, показва Асошиейтед прес.

Германският канцлер Олаф Шолц приветства преизбирането на френския президент Еманюел Макрон за втори мандат като знак, че гласоподавателите му са изразили обвързаност към Европа. "Моите приветствия и поздравления, драги президент Еманюел Макрон ", написа в Twitter Шолц и добави: "Вашите гласоподаватели показаха през днешния ден мощна обвързаност към Европа. Щастлив съм, че ще продължим нашето положително съдействие ".

Канадският президент Джъстин Трюдо поздрави също Макрон с успеха и сподели, че "очаква с неспокойствие да работят дружно ", показва Франс прес. "Поздравления за Еманюел Макрон. Очаквам с неспокойствие да работим дружно по значимите за канадците и французите цели - отбраната на демокрацията, битката с климатичните промени и икономическото подсилване на междинната класа ", написа Трюдо в известие в Twitter, съпроводен със фотография на двамата водачи.

Испанският министър председател Педро Санчес сподели, че с преизбирането на Макрон "печели демокрацията, печели Европа ". Гражданите избраха Франция, отдадена на свободния, мощен и обективен Европейски съюз ", написа в Twitter Санчес.

Американският президент Джо Байдън също поздрави Еманюел Макрон за преизбирането му за президент на Франция, съобщи Франс прес. "Поздравявам Еманюел Макрон за преизбирането му. Франция е наш най-стар съдружник и основен сътрудник в решаването на световните проблеми. Очаквам с неспокойствие да продължим нашето тясно съдействие, в това число по въпросите за поддръжка за Украйна, отбраната на демокрацията и битката с измененията в климата ", написа Байдън в Twitter.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън също поздрави Макрон за преизбирането му и удостовери, че Вашингтон чака продължение на тясното съдействие с Париж. "Очакваме с неспокойствие да продължим нашето тясно съдействие с Франция за справяне с световните провокации, да укрепим съюза си и нашето дългогодишно и мощно другарство ", написа в TwitterБлинкън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР