Няколко емблематични събития ще съберат около 2000 приятели на планината

...
Няколко емблематични събития ще съберат около 2000 приятели на планината
Коментари Харесай

Национален туристически събор и скоростно изкачване на Черни връх днес

Няколко емблематични събития ще съберат към 2000 другари на планината на Черни връх през днешния ден. В 9.00 часа стартира обичайното планинско тичане " Витоша Рън – от НДК до Черни връх ". Преди това потеглиха два пешеходни похода до витошкия отличник: в 7.00 от Златни мостове през х. " Кумата " и в 8.00 часа от Железница. От 12.00 часа на върха ще се състои народен туристически събор. В него ще вземат участие представители на туристическите сдружения, членове на БТС от цялата страна, както и държавни институции, за които развиването на туризма е приоритет.
Това ознаменува и началото на поредност от празненства и събития, с които ще се означи 85-ата годишнина на Природен парк " Витоша ".
В 12.30 часа на върха ще бъдат наградени призьорите от бягането, а от 13.00 часа ще има концерт и ще бъде изтеглена лотария за участниците в Националното придвижване В 12.30 часа на върха ще бъдат наградени призьорите от бягането, а от 13.00 часа ще има концерт и ще бъде изтеглена лотария за участниците в Националното придвижване " Покорител на 10-те планински първенци ".
За надпреварата по 18-километровия маршрут от НДК до Черни връх със 1734 м сумарна позитивна денивелация са се записали над 290 участници. Освен 6-кратния победител Шабан Мустафа ще бягат още първенецът от 2015 година Димитър Михайлов, както и Бойко Златанов – победител в първото тичане през 2007 година, а след това и през 2012 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР