Няколко души са загинали в четвъртък вечерта при огнена катастрофа

...
Няколко души са загинали в четвъртък вечерта при огнена катастрофа
Коментари Харесай

Смъртоносна катастрофа: Самолет се разби в парк за мобилни домове във Флорида

Няколко души са починали в четвъртък вечерта при огнена злополука на дребен аероплан в парк за мобилни домове в Клиъруотър, Флорида, оповестиха управляващите.

Пожарникарите са се отзовали към 19:15 ч. локално време на мястото на злополуката в парка за мобилни домове " Бейсайд Уотърс ", заяви началникът на градската пожарна Скот Елерс по време на брифинг в четвъртък. Те разкрили четири горящи мобилни къщи - в една от тях се намирал разрушеният аероплан , споделя Елерс.

We’re on scene of a small plane crash at a mobile home park south of Clearwater Mall. Multiple mobile homes have caught fire. Firefighters from multiple jurisdictions are on scene.
— Clearwater Fire & Rescue Department (@clearwaterfire)
" Мога да потвърдя, че имаме няколко смъртни случая както от самолета, по този начин и от мобилния дом " , оповестява по-късно Елерс, без да уточни прецизен брой на починалите. Все още е неразбираемо какъв брой души е имало в самолета.

По думите на началника на пожарната самолетът е бил открит " най-вече " в една мобилна къща. Екипите към момента се пробват да овладеят горещите точки и да доближат до телата на починалите, добавя Елерс.

Жителят на Клиъруотър Стивън Аскари споделя пред CNN, че в четвъртък вечерта е чул нещо, което е приличало на детонация, и е раздрусало целия му апартамент .

" И идващото нещо, което знаете, е, че се вижда великански дирек от пушек " , споделя той.

There’s been a plane crash at a mobile home park in Clearwater, Florida.

Prayers that everyone is safe.

— Lucky (@TheMagaHulk)
Докато чиновниците получавали позвъняване за пожар в парка за мобилни домове, по същото време имало известие за аероплан, претърпял изключителна обстановка на летището, споделя Елерс. В последна сметка самолетът е липсващ от радарите на към 5 км северно от пистата, на същото място, където се намира паркът за мобилни домове.

Самолетът , едномоторен Beechcraft Bonanza V35, се разрушил в жилищната зона, откакто водачът съобщил за отвод на мотора , прецизира представител на Федералната авиационна администрация (ФАА) пред CNN.

Другите мобилни домове, които са били в пламъци, са били разчистени и там няма потърпевши , показва началникът на пожарната в четвъртък вечерта.

Clearwater: Report of plane crash with fire involving several trailers at mobile home park off Teakwood Dr.
— IONTB.COM (@IONTB)
ФАА  и Националният съвет за сигурност на превоза (НСБТ) водят следствие. Полицията в Клиъруотър също се е отзовала в парка за мобилни домове и ще работи за обезопасяване и опазване на мястото на случая, осведоми началникът на полицията Ерик Ганди по време на брифинг, като добави, че случаят се смята за съществено пътнотранспортно произшествие с ликвидиране .

" Ще работим на това място с напредването на нощта, с цел да доизясним това, което имаме, и да обезопасим мястото за идването на НСБТ и ФАА по-късно вечерта ", споделя полицейският шеф.

Клиъруотър, в който живеят над 110 000 души, се намира на към 37 км западно от Тампа, на централното западно крайбрежие на Флорида.

Видеото е илюстративно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР