Няколко души бяха арестувани от израелски военни и полицаи при

...
Няколко души бяха арестувани от израелски военни и полицаи при
Коментари Харесай

Палестинец уби евреи. Израел отговори с арести на терористи

Няколко души бяха задържани от израелски военни и служители на реда при профилирана интервенция в самостоятелния палестински регион Западния бряг на река Йордан, предадоха медии от еврейската страна.

Акцията на чиновниците по сигурността бе отговор на вчерашен терористичен акт, осъществен от арабски терорист. Дванадесет и три годишният Ашраф Валид Сюлейман Налуа в неделя атакува израелски заселници в градчето Баркан и умъртви двама евреи.

Заради двойното ликвидиране подразделения на армията и вътрешното министерство задържаха няколко души. Сред задържаните са сестрата на килъра, както и негов другар. Мъжът съобщи, че терористът е разгласил предсмъртно писмо в обществени мрежи.

Самият Налуа към момента не е открит. За него се счита, че е обвързван ХАМАС. От палестинската радикална формация показаха, че терористичният акт отваря нова страница в битката на арабите против "окупаторите " (разпространено измежду палестинците наименование на евреите).

Според договореностите от Осло през 1996 година Западният бряг на р. Йордан е част от Палестинската автономност. Еврейските селища в региона са под контрола на Израел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР