Няколко дни вече гледам как масово българите се филмират по

...
Няколко дни вече гледам как масово българите се филмират по
Коментари Харесай

По следите на новината за мусаката: Учен откри, че това е откровена простотия в интернет

" Няколко дни към този момент виждам по какъв начин всеобщо българите се филмират по една откровена дивотия в интернет ". Така стартира своя коментар Д-р Йордан Стефанов в блога си „ Наука и сериозно мислене “. Поводът е информацията за английско издание, което е определило мусаката като ястието, което оставя максимален въглероден отпечатък. 

Ето до какви заключения е стигнал създателят: 

Създаде се национална драма от 2 реда в интернет. Псевдоконсерватори незабавно нападнаха прогнилия Европейски Съюз, русофилите нападнаха запада, Ути заподозря опит някой да ни урони достолепието, " специалисти " се появиха по медиите да нищят разбори... Карбовски даже съобщи, че Европейски Съюз ще не разрешава мусаката, което е чиста неистина.
Най-лесната и вкусна мусака, която сте правили!
В TikTok стана вайръл видео, за чудесна рецепта за бърза мусака, на един от най-хубавите италинаски готвачи, който съумя да възпламени всички...
Прочети повече
Тъжното е, че доста от " влиятелните " медии окачествиха тези два реда (преписани в BBC) като изследване, проучване. Истината, че това не е изследване, няма изследователска стойност, а се приближава по-скоро до публикация на Ива Николова в pik.bg. " Проучването " е направено от уеб страницата за сравняване на снабдители на битови услуги Uswitch, няма никаква изследователска стойност и даже може да се каже, че е употребена много неточна методика на " проучване ". Авторите считат, че типичната мусака се подготвя в България от напълно говеждо месо, което по-скоро не е правилно. Освен това е употребен " инструмент " за установяване на въглеродни излъчвания - MyEmissions, който няма аналитична стойност. Да не приказваме пък за избора на храни. По мое мнение има много по-добри претенденти... Статията е напълно любителска и има за цел просто да разпространява уеб страницата и услугите на uSwitch. Очевидно триумфът е голям, щом съумя да провокира национална суматоха.

Единственото, което ми липсва в тази неуместна драма е Македония. Би било редно тя да изпрати протестна нота до всяко посолство по отношение на изказванието, че мусаката е БЪЛГАРСКА. 

Пийте едно вино и не се филмирайте толкоз.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР