Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски

...
Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски
Коментари Харесай

Тръмп предупредил Ердоган да не бъде глупак

Няколко дни откакто президентът Доналд Тръмп подреди американските войски да се изтеглят от Северна Сирия, той е написал писмо на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган с предизвестие, че в случай че нахлуе в Сирия, ще бъде запомнен вечно в историята "като демон ", заяви Асошиейтед прес.

"Не бъдете твърд. Не бъдете простак ", "ще изготвим добра договорка ", е споделил Тръмп в писмото от 9 октомври, за чието битие стана ясно през вчерашния ден.

"Не желаете да бъдете виновен за избиването на хиляди хора и аз не желая да бъде виновен за унищожаването на турската стопанска система, което ще направя (ако е необходимо) ", добавя американският президент.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин заяви през вчерашния ден, че се готвят нови наказания против Турция, в случай че не се реализира съглашение за прекъсване на огъня в Северна Сирия, съобщи Франс прес.

Той съобщи пред публицисти, че глобите могат да обиден турски министерства или промишления бранш. Списъкът с евентуалните цели на глобите е бил предаден на държавния секретар Майк Помпео и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Тръмп също сподели на вчерашната си конференция с италианския президент Серджо Матарела, че в случай че Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, Съединени американски щати ще наложат опустошителни наказания на Турция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР