Няколко дни след като първите мъже в управлението на България

...
Няколко дни след като първите мъже в управлението на България
Коментари Харесай

Какво ще се случи със срещата Борисов - Радев

Няколко дни откакто първите мъже в ръководството на България министър председателят Бойко Борисов и президентът Румен Радев показаха готовността си да се срещнат и да обсъдят проблемите в страната, отчета на Европейската комисия и останалото протичащо се в страната, се оказа, че двамата чакат другия да прати покана и към този миг такава среща няма да има.


Бившият длъжностен министър-председател проф. Георги Близнашки обаче е безапелационен, че подобен разговор сред мъжете от върха на ръководството на страната е наложителен.

" Тя наложително би трябвало да се случи. Тук разговорът във върха на страната е нещо належащо, нещо наложително. Нужен е един поверителен разговор, който би трябвало да се поддържа непрекъснато. Нужни са регулярни срещи на върха, само че би трябвало да си поддържат връзка по-често, с цел да са наясно кой какво мисли, а не да се изясняват следствие посредством медиите ", сподели проф. Близнашки в студиото на " Денят ON AIR ".
По думите му от неналичието на този разговор всички губят. Бившият длъжностен министър председател разяснява още, че в този момент парламентарната съпротива у нас е слаба, само че това не значи, че Румен Радев би трябвало да се пробва да размени водачът на опозицията.

" На моменти той става представител на опозицията, която по една или друга причина не е в положение съответно да реализира своята роля ", акцентира още проф. Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той разяснява политическата обстановка като сподели, че ръководещите са се изхабили и с цел да оцелеят би трябвало да създадат някакви промени, а работата на опозицията е да начертае опция.

По димите на проф. Георги Близнашки огромният проблем на България е, че има общо амортизиране на политическите партии и макар всеобщите митинги Българска социалистическа партия не може да вдигне рейтинга си, а в този момент не следим сходно събитие.

" Протестиращите не припознават опозицията като опция на днешното ръководство и това е доста обезпокоително. Това е оня признак, който приказва за една по-дълбока рецесия в политическия живот в страната ", безапелационен беше някогашният длъжностен министър председател.

Проф. Близнашки сподели също, че е време на Бойко Борисов да се спре със задграничните пътувания и да обърне внимание на това, което се случва в страната./ Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР