Няколко дни, след като говорителката на руското МВнР Мария Захарова

...
Няколко дни, след като говорителката на руското МВнР Мария Захарова
Коментари Харесай

Депутат от БСП: 80% от населението са дебили

Няколко дни, откакто говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че Червената войска има съществена заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората международна война и по този начин разпали скандал, прекомерно противоречивата съгласно политици и историци позиция на Москва получи поддръжка и вътре в България.

Тя пристигна от депутата от „ Българска социалистическа партия за България” проф. Иво Христов. Във видео от събитие, на което е взел участие, той изяснява, че главният акцент от изявлението на Захарова са похищенията над монументи на руската войска у нас - нещо, което никой не си разрешавал да вземем за пример във Виена.

„ Казва, че в случай че не беше руската войска, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем „ Йок!”, „ Не”, на Гьоринг и на Хитлер?”, пита Христов, представен от БТВ.

„ Когато имаш един оскотял, некултурен и безропотен народ, операцията става доста лесна”, показва той и приканва участниците в беседата да отчетат, че „ 80% от популацията са дебилни и не могат да се подписват”. По време на изявлението си той употребява обидната подготовка два пъти.

По-горе беше видеото, качено във фейсбук страницата на професора. По-късно обаче беше свалено. Можете обаче да го гледате тук - мненията по тематиката за спасяването на евреите са към 15-тата минута.

В хода на полемиката, която се организира на фона на афиш на „ Ротари клуб – Раднево”, Христов визира и други тематики – исторически („ Революцията нанесе чудовищни рани на съветското общество, само че вижте какво общество излезе!”) и вътрешнополитически.

Руското посолство призна приноса на българския народ за спасяването на евреите Това не мина без коментар за приноса на Червената войска

„ И да нямаше ГЕРБ, трябваше да го измислят. ГЕРБ е второто име на Българска комунистическа партия, това е четвърти запас на Българска комунистическа партия – боен, милиционерски, силов. Върхушката на ГЕРБ е все от деца на дейни борци. ГЕРБ беше основан с ясна цел – да се охраняват резултатите на българския преход”, споделя той по адрес на партията на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила.

„ Конкретното изречение е извадено от подтекста преднамерено и необятно представено съзнателно. Пореден образец за целенасочена, злонамерена и нападателна агитация. “Дебилен” e медицински термин, употребен и като живописен прийом, само че явно е интерпретиран неправилно”, написа във Facebook проф. Христов.

Той обаче направи това към 2 часа, откакто изтри цялостния запис от срещата си с ротарианци в Раднево. Така „ контекстът” на изявлението (в което има и много други теми) остана прикрит за феновете му.

Скрито остана и че той употребява освен думата „ дебилен”, само че и „ дебил”: „ Какво направиха нашите вестници по линия на хибридната война: „ Руснаците настояват, на инат на цялата история, че те били избавили българските евреи” и 80% дебили викат „ Ей, правилно, по този начин е”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР