Няколко дни след фиаското в Шампионската лига - 2:5 срещу

...
Няколко дни след фиаското в Шампионската лига - 2:5 срещу
Коментари Харесай

Ливърпул не можа да вкара на Палас, Холанд с нов рекорд за Сити

Няколко дни след фиаското в Шампионската лига - 2:5 против Реал Мадрид на " Анфийлд " страданията на Ливърпул продължиха. " Червените " взеха единствено точка при гостуването си на Кристъл Палас. Мачът от 25-ия кръг на шампионата приключи 0:0. Тимът на Юрген Клоп изигра следващия си неопределен мач и равенството в Лондон беше закономерно.

Орлите " нямат победа от началото на годината в осемте си мача, които изиграха през 2023-та, а Ливърпул, който стартира сезона като един от главните любимци за купата, не съумя да ги преодолее на техния " Селхърст парк ".

В средата на първото полувреме мърсисайдци съумяха да натиснат домакините и Жота засече топката на далечната греда, само че ъгълът бе дребен и уцели страничния дирек. В края на първата част рамката на вратата спря и Палас. Шлуп лиши на Александър-Арнолд и центрира към Матета, който засече, само че ударът му срещна напречната греда.

В началото на втората част прекрасен удар и на Салах се отби от рамката, а до края гол по този начин и борбата на Ливърпул за топ 4 ще е доста тежка.

Ерлинг Халанд пък продължава а прави приказен дебютен сезон за Манчестър Сити. Шампионът на Англия не срещна усложнения против Борнемут и завоюва гостуването си с 4:1, а Холанд означи за 2:0.

С попадението в 28-ата минута норвежецът влезе в историята на Манчестър Сити. Това беше неговият 27-и гол в лигата през актуалната акция. Никой състезател на отбора не бе е вкарвал толкоз голове за един сезон в лигата. Рекордът от сезон 2014/15 бе на аржентинеца Серхио Агуеро, който тогава означи 26 гола.

С триумфа първенците още веднъж се приближиха на две точки от водача Арсенал, който обаче е с мач по-малко. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР